– Det var Inger Jansson på Sparbanken som kontaktade oss för ett möte där hon ville berätta om tjänsten. Hon sa att den skulle passa oss och berättade att den skulle spara tid och pengar för vårt företag, berättar Carola. 

Var det därför ni valde tjänsten?

– Just skälet tidsbesparing var det vi föll för, men jag trodde nog inte att den skulle spara oss SÅ mycket tid, säger Carola. Vi har räknat ut att vi sparar ungefär 3 timmar per vecka i arbetstid på att slippa skriva ut fakturor, kuvertera, frankera och lämna till posten. Nu räcker det med att vi granskar fakturan på skärmen och sedan är det klart med ett klick, säger Catrin. Saknas det en adress får vi direkt upp ett felmeddelande och så är det bara att gå in och komplettera med den rätta adressen. 

Vilka för- och nackdelar tycker ni det är med fakturaskrivaren?

– På plussidan har vi ju tidsbesparingen, att vi kan lägga vår tid på annat, men också kostnaden. Jag trodde att det skulle bli dyrt med styckepriset per faktura, men räknar vi in att vi slipper inköp av kuvert och papper, portokostnaden och den sparade arbetstiden, då går vi helt klart plus på tjänsten. Nackdelen är att det tar längre tid för fakturan att nå kunden, säger Carola, med B-porto och hanteringstid landar vi på totalt 5 dagar. Å andra sidan, om kunden efterfrågar sin faktura snabbare så kan vi lätt ”plocka ut” den fakturan ur systemet, kompletterar Catrin.

Skulle ni rekommendera tjänsten fakturaskrivare och i så fall till vem/vilka?

– Ja, absolut, utbrister båda tjejerna. Det här är en tjänst som passar både stora och små företag. Hur länge kan fakturorna bli liggande på skrivbordet eller bilsätet t ex innan man kommer förbi en postlåda? Bara att veta att de går iväg direkt när du klickar är ju skönt. Det var verkligen superenkelt att komma igång också, klart på några minuter. Det är det bästa vi har gjort, säger Carola.

Jag passar på att fråga Inger Jansson, affärsstöd på kontoret i Enköping, om hon också vill säga något om fakturaskrivaren.

– Det är så roligt att hjälpa kunden att utveckla företagets flöden av pengar, det finns så många tjänster som effektiviserar och förenklar, just fakturaskrivaren är ett bra exempel på det. Att få fart på den är lika enkelt som att installera en skrivare, man behöver inte alls vara high-tech för att klara av det, säger Inger. Skriv också att jag och mina kollegor på de andra kontoren gärna hjälper till att hitta betalningslösningar som förenklar för företaget, det är bara att säga till så bokar vi ett möte!