Swedbank och Sparbankerna

kolumnbox, top


Vill du också se alla årets nya båtmodeller och träffa andra båtintresserade? Du som är företagskund har möjlighet att tillsammans med en vän gå på båtmässa gratis! Swedbank och Sparbankerna bjuder på totalt 1000 biljetter så det blir först till kvarn som gäller.
   Välj mellan Båtmässan på Svenska Mässan i Göteborg 3–11 februari och Allt om sjön på Stockholmsmässan i Älvsjö en månad senare, 3–11 mars.
   Ordinarie pris för en biljett är 120 kronor. Erbjudandet gäller inte stat, kommun, landsting eller annan offentligrättslig juridisk person eller dess anställda.

Beställ biljetter till båtmässan här
Länkpil Tillbaka till förstasidan
kolumnbox, botten


  Fiffiga båtlån ger flyt på Marin Depån
Den som går i båtköpartankar på Marin Depån i Danderyd erbjuds fiffiga finansieringslösningar via Swedbank.
– Vi har ett sagolikt samarbete, säger Björn Sandhaag, vd och ägare av Marin Depån.
Intill E18 i Danderyd norr om Stockholm ligger Marin Depån AB. Mitt i skogen!
   – Ja, det är en myt att man måste finnas vid vatten för att kunna sälja båtar, säger vd Björn Sandhaag, som har ägnat sig åt båtar hela sitt liv och alltid varit företagare.
   Han seglade jolle och körde motorbåt innan han ens var tonåring och har aldrig arbetat med något annat än båtar. Marin Depån startade han 1986, i dag ett företag med tolv anställda, god tillväxt och runt 38 miljoner i omsättning.
   – Vi säljer ungefär 150 båtar per år, det är lagom. Vår affärsidé är att ge god och kunnig service, ha gott om tid för kunderna och hitta precis rätt båt till varje kund.
   Lågprissegmenten har Björn Sandhaag valt bort. Här är det enbart bättre motorbåtar som gäller, av märkena Bella, Maxum, Silver och Uttern, med prislappar på mellan 150 000 och 1 500 000 kronor – inklusive motor, trailer och andra nödvändiga tillbehör.

Stärker trovärdigheten
Så mycket pengar har dock de flesta inte på sig, inte ens i Stockholms välbeställda nordöstra förorter. Marin Depån hjälper dock gärna till även med finansieringen via Swedbank, som det går att länka sig till från webbplatsen www.marindepan.se.
   – Vi har ett sagolikt bra samarbete med Swedbank sedan länge. De har dessutom ett urstarkt varumärke som förstärker vår egen trovärdighet gentemot kunderna.
   Att många av kunderna till vardags använder helt andra banker spelar ingen roll. 99,9 procent av dem som behöver extern finansiering av sina båtköp hos Marin Depån gör det genom Swedbank Finans Båtlån, med båten som säkerhet.
   – Räntenivåerna är nästan som för bostadslån numera. Vanligast är att kunderna väljer lån med mellan 60 och 120 månaders kredittid, berättar Björn Sandhaag, som kreditkontrollerar alla sina kunder via Figo, Swedbanks kreditsystem på Internet.

Dags för båtmässa
Båtmässan "Allt om sjön" hör till det första som Björn Sandhaag prickar in när han köper en ny almanacka. Han ställer ut där varje år, i samverkan med sin leverantör Marine Power.
   – Det är en av årets höjdpunkter för sådana som jag. Själv föredrar Björn Sandhaag segelbåtar, om han tvingas välja.
   – Men det är nästan skönt att jag inte säljer segelbåtar, så kan jag ägna mig åt dem på min fritid i stället.Bättre Affärer vänder sig till Swedbanks och Sparbankernas företagskunder och ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Kennet Karlsson. Produktion: Redaktörerna. Teknikleverantör: Brightly.