Swedbank och SparbankernaDags för hälsokontroll av företagets ekonomi
Lika självklart som det borde vara att göra en årlig hälsokontroll, lika naturligt bör det vara att träffa sin bankrådgivare en gång om året. Det skriver Anders Ekedahl, Swedbanks företagsmarknadschef.
Mycket att göra? Det är inte lite som krävs för att varje dag hålla ett företag igång. Och det krävs ännu mer för att dessutom se till att det utvecklas.
   Ekonomin däremot brukar inte ligga i topp på företagares att göra-listor. Få människor har en perfekt skött privatekonomi och det samma gäller företagarnas ekonomi. En sak är dock säker: de flesta har mycket att vinna på att få en ordentlig genomlysning av sin ekonomi.
   Förslag på hur ditt företag kan få en mer välfungerande ekonomi kan du få helt gratis från bankens företagsrådgivare. Lika självklart som det borde vara att göra en årlig hälsokontroll, lika naturligt bör det vara att träffa sin rådgivare på banken en gång om året.
   Några saker att fundera på inför detta möte är:
  • Hur kan banken göra livet lättare för dig? Kan du spara tid genom att fler vardagsärenden görs via internetbanken?
  • Vilka framtidsplaner har du? Var ska företaget befinna sig om ett eller om tio år? Behöver du hjälp med lån? Gör du affärer med utlandet och behöver stöd?
  • Vad oroar du dig över? Vad händer med företaget om du blir sjuk? När vill du gå i pension och vad ska ske med företaget då?
   Att gå igenom dessa enkla men viktiga frågor behöver inte ta mer än en timme. Men jag lovar att mötet kan göra stor skillnad.
   Ställ krav på din rådgivare! Bankmän är experter på hushållning av resurser och deras ekonomiska sinne ska förstås även du som kund dra nytta av!
   Jag vill också slå ett slag för telefonbanken som är helt gratis för dig som företagskund. Numret till telefonbanken är 0771–22 11 22 för dig som är ansluten. Har du ännu inte anslutit dig, ring 0771–33 44 33. Välkommen att höra av dig!


Så kontaktar du telefonbanken
Länkpil Skriv till Bättre Affärer
Länkpil Tillbaka till förstasidan
 


Bättre Affärer vänder sig till Swedbanks och Sparbankernas företagskunder och ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Kennet Karlsson. Produktion: Redaktörerna. Teknikleverantör: Brightly.