Swedbank och Sparbankerna
Dags för Swedbanks Företagarpris 2007!
Nu är det dags igen. Vinnaren av Swedbanks Företagarpris 2007 ska utses. Tio finalister är utsedda, vem tycker du är mest prisvärd?
I början fanns 150 kandidater, nu är bara tio finalister kvar.
   Finalisterna utses, i motsats till flera andra utmärkelser, inte enbart utifrån siffror i boksluten.
   – Nej, vi vill framför allt att våra vinnare ska bidra till det goda samhället. Att de är inspiratörer och har visioner för framtiden. På så vis kan dessa företag blomstra under en lång period, förklarar Roland Svenson, projektledare på Swedbank.
   2006 års pris gick till Bicky Chakraborty, vd och ägare av Elite Hotels, den enda svenskägda hotellkedjan i Sverige. Chakraborty kom till Stockholm från Indien 1966 för att studera.
   – Det var mycket hedrande att bli utsedd. Jag hoppas också att priset till mig kan fungera som inspiration för andra invandrare i Sverige, säger han nu, ett år efter utmärkelsen.

En fråga om karma

För Bicky Chakraborty är det självklart att tänka såväl långsiktigt som att göra gott för samhället. Delvis för att han är brahmin, den högsta kasten i det hinduiska kastväsendet.
   – En brahmins uppgift är att göra nytta för sina medmänniskor. Jag vill göra en bra sak varje dag. Det är en fråga om karma, förklarar Bicky Chakraborty som ingår i juryn för Årets företagare 2007.
   Ulf Hedendahl, regionansvarig Mälardalen på Swedbank berättar att juryn alltid letar efter det unika – som Chakrabortys idé att lönsamt driva det klassiska svenska stadshotellskonceptet vidare.
   – Men det finns en lång rad parametrar. Som att utveckla sina medarbetare och inte idka rovdrift på miljön, säger Hedendahl.
   Vinnaren avslöjas på Swedbanks konferens Vårt Ekonomiska Läge i Globen i Stockholm den 15 mars.


  kolumnbox, top

  • Susanna Bervå, Ark Travel
  • Mikael Lindqvist, Jonas Sundkvist och Fredrik Pürkner, Portal
  • Bengt-Olov Lundberg, Nordic Light
  • Sten Edström, Proline Entreprenad
  • Jesper Svensson, Primetec
  • Maria Skårberg, Jakobsdal Charkuteri
  • Rune Tedfors, Ultra Education
  • Krister Fingal och Max Hansson, Payex Finance
  • Michael Ivarsson, Sweden Rock Festival
  • Erik Paulsson, Båstad Tennis & Hotell

Ikon: tv_icon.png Se filmer om finalisterna och rösta på din favorit
 
Länkpil Tillbaka till förstasidan
kolumnbox, bottenBättre Affärer vänder sig till Swedbanks och Sparbankernas företagskunder och ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Kennet Karlsson. Produktion: Redaktörerna. Teknikleverantör: Brightly.