Swedbank och Sparbankerna

  Effektiva tjänster börjar alltid på e!
E-faktura, e-bokföring, e-lönelista, e-lönebesked, e-legitimation. Ja, det finns mycket fiffigt som börjar på e. E:et syftar naturligtvis på att tjänsterna är elektroniska. nedan följer ett axplock av bankens e-tjänster.
Med e börjar också ord som effektiv och environment, miljö alltså. E-tjänster är snabbare och säkrare än manuella tjänster, och genom att undvika brev och bud gör du miljön en stor tjänst.
   Inom kort lanseras e-faktura, som vänder sig både till större företag som vill ta emot e-fakturor och till dess leverantörer som ska skicka e-fakturor. E-fakturor är inte längre någon nyhet, däremot har lösningarna för att skicka e-fakturor blivit fler, billigare och bättre. Det finns kostnadseffektiva lösningar för såväl det lilla företaget, som det stora.

Kontinuerlig inblick

E-bokföring är en bokförings- och faktureringstjänst kopplad till internetbanken. Med bankkonto, bokföring och reskontra avstämda mot varandra går bokföringen nästan av sig själv. Via inloggning kan exempelvis vd eller revisor få kontinuerlig inblick i bokföringen. Möjligheten finns också att flera personer kan samarbeta om bokföringen, fast de arbetar på helt olika platser. Och några säkerhetskopior behövs inte, sådant sköter banken om!
   I e-lönelistan registrerar du dina medarbetares personuppgifter och bankkontonummer (oavsett bank). Därefter behöver du bara fylla i beloppen för lön eller tillfälliga ersättningar, samt utbetalningsdatum.
   Alla utbetalningar registreras, och informationen finns enkelt tillgänglig på datorn. Är beloppen desamma månad efter månad räcker ett bekräftande klick för att de ska betalas ut. Det går också bra att fylla i uppgifterna hela 180 dagar innan pengarna ska betalas ut.

"E-skatt"

Med e-lönebesked får medarbetarna sitt lönebesked med e-post, via e-lönelistan.
   E-skatt skulle man kunna kalla Swedbanks tjänst skattefullmakt, som gör att F-skatten alltid betalas i tid, helt automatiskt.
   Pappersblanketter blir snart historia i takt med att allt fler myndigheter öppnar upp för företagare att använda e-legitimation. Swedbanks svar på e-legitimation heter BankID. En av många fördelar med BankID är att företaget med hjälp av tjänsten kan redovisa sin moms via Skatteverkets hemsida när som helst på dygnet.
   Ovanstående tjänster går att beställa via internetbanken, under Vår sida/Beställningar. Och givetvis även via ditt lokala bankkontor.

Läs mer om bankens e-tjänster
Länkpil Läs mer om bankens miljö- och hållbarhetsarbete
Länkpil Tillbaka till förstasidan

Bättre Affärer vänder sig till Swedbanks och Sparbankernas företagskunder och ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Kennet Karlsson. Produktion: Redaktörerna. Teknikleverantör: Brightly.