Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Fiffiga bankfunktioner underlättar företagarlivet i sommar.
Bankens sommartips

Lata sommardagar med superkoll på affärerna

Sommar i stugan? Eller ett par veckor i segelbåten? Grattis, dina affärer behöver du inte vara det minsta orolig över. Du sköter dem där du är, med hjälp av telefonbanken och internetbanken.
För mesta möjliga avkoppling under sommarmånaderna ger Swedbank och Sparbankerna här sina bästa tips.

Pengar ut: Lägg in alla sommarens fakturor redan nu och ange datum när de ska betalas. De du inte redan betalar via autogiro förstås, som du kan ansluta dig till i internetbanken.
   Ett par klick i internetbanken och fakturan blir betald den dag du väljer.

Pengar in: Har de kommit än? Det berättar tjänsten Snabbsaldo, som ger dig beloppet på kontot när du ringer telefonbanken från mobiltelefonen. Utan personnummer eller kod!
   Med denna kostnadsfria tjänst får du koll på företagets ekonomi även om du råkar befinna dig 100 mil från kontoret.

Aktierna: Simma lugnt! Med funktionen Trigger/Stop Loss kan du automatiskt köpa eller sälja en aktie till ett förutbestämt pris. Du talar alltså i förväg om för banken vad som ska hända när en aktie handlas till ett visst pris. Kanske kan banken hjälpa dig att ta hem en vinst eller undvika en förlust?
   En annan smidig tjänst är Kursbevakning av aktier och index via sms och e-post. När den kursnivå som du har angivit passeras får du ett sms eller ett mejl. Dina kursbevakningar lägger du enkelt upp i fönstret för värdepapper i internetbanken.
   Kursbevakning via e-post kostar inget men sms kostar 2 kronor styck, vilket debiteras din mobiltelefonräkning.

Dagens avslut: Sköter du med e-dagsavslut, ett elektroniskt formulär – en del av Swedbanks e-bokföring – där du matar in dagens siffror.
   Resultatet bokförs till rätt konto och kan föras över till ditt bokföringsprogram. Och beloppen dyker upp automatiskt för kontering!

Kontoutdrag och avier: Nu kan du välja att få kontoutdrag och aviseringar från banken elektroniskt via internetbanken. Med all information på ett och samma ställe får du bättre överblick, snabbare avstämning och minskad pappersvolym. Samtidigt gör du miljön en tjänst – genom minskad pappersförbrukning och färre transporter.
   Vill du ha information från banken elektroniskt i fortsättningen anmäller du detta enkelt via internetbanken. Logga bara in och klicka på rubriken Elektroniska dokument och Val av distributionssätt.

Alla telefonbankens och internetbankens tidsbesparande finesser finns det tyvärr inte plats för här. Men Swedbank och Sparbankerna har 772 sommaröppna kontor som gärna berättar mer.

Trevlig sommar!