Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Varför starta företag om man kan köpa ett?

19 procent av Sveriges företagare står inför ett ägarskifte. Så varför starta företag om man kan ta över ett? Entreprenörerna Maria Skårberg och Tina Barry ger sina förklaringar.
Jakobsdals Chark startade för snart 50 år sedan, med målsättningen "att en slarvigt lagd pressylta aldrig skulle passera det kritiska nålsögat hos de fina damerna och deras duktiga kokerskor och hembiträden som handlade i butiken".
   För två år sedan lämnade grundarna med varm hand företaget vidare inom familjen och Maria Skårberg, som varit ekonomi- och personalansvarig, övertog vd-rollen.
   

Strikt affärsuppgörelse

Generationsskiftet planerades i två år, och gjordes till en ”strikt affärsuppgörelse” så att man enklare kunde bortse från det rent känslomässiga i processen. När det gäller eventuella risker med att barnen tar över ett företag, tror Maria Skårberg att det handlar om "hur barnen tar över".
   Uppenbarligen var detta inga problem för Jakobsdals Chark eftersom Maria Skårberg blev en av finalisterna till Swedbanks Företagarpris 2006.
   En rad undersökningar pekar på trenden att ägarskiften inom familjen har minskat de senaste åren.
   – Det största skälet är nog att den äldre generationen tyvärr inte vill släppa taget i tid, vilket gör att barnen tröttnar, tror Maria Skårberg.
   

Stor process att köpa företag

Ekonomen och entreprenören Tina Barry befinner sig i slutfasen av att köpa en möbelbutik i Stockholmstrakten. Från planering till genomförande har det tagit nästan åtta månader.
   – Det är mycket pengar det handlar om, så banken måste finnas med redan från början, vilket också gör att det blir en stor process.
   Möjligheten att köpa ett företag uppkom genom att Tina Barry kom i kontakt med Ägarskiftesgruppen som hjälper kvinnor att starta företag och sponsras av Swedbank med flera. Tina Barry anslöt sig till Ägarskiftesgruppens program, där olika företag till salu presenterades som en del av upplägget.
   – När jag funderat tyckte jag att det måste vara en viss storlek på företaget för att jag skulle tycka att det var intressant. När ett större företag presenterade sig kände jag att jag ville satsa, säger Tina Barry.

Var noggrann

Hon ser en stor fördel att ta över ett existerande företag, eftersom det "redan finns en grund att stå på".
   – Sedan är det mitt jobb att vidareutveckla det utifrån mina kunskaper.
   Det bästa rådet hon kan ge till nya företagsköpare är att vara noggranna under köpprocessen.
   – Dessutom gäller det att tro på sig själv; att det här kan jag, det är inga problem. Kom ihåg att det är ditt företag när du har köpt det, du ska sätta din prägel på det och se till att det blir ditt företag.

Mer om att köpa – och sälja företag:
Swedbank har tagit fram en tidning om ägarskiften.
Beställ den kostnadsfritt här!
Länkpil Fyra steg till ett lyckat ägarskifte

Fyra saker att tänka på när man övertar företag
  • Var noggrann. Ta tillvara alla resurser som finns att tillgå.
  • Var lyhörd gentemot säljarna – de står för värdefull kunskap.
  • Försök bortse från de rent känslomässiga aspekterna i processen.
  • Våga ta steget!
 

Ägarskiften i siffror
Under våren har Swedbank ställt frågor om ägarskiften till Sveriges småföretag. Undersökningen baseras på 4 233 företag med 1-49 anställda.
  • 19% av företagarna uppger att de står inför ett ägarskifte.
  • 46% uppger att något av barnen eller annan släkting ska ta över.
  • 32% planerar att sälja till utomstående.
  • 20% uppger att det ännu inte är klart vem som ska ta över företaget.