Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Hitta Sveriges bästa företagare!

Vem är din kommuns bästa företagare eller kanske hela Sveriges bästa företagare?
Hjälp oss att hitta honom eller henne genom att nominera din kandidat till Företagarpriset 2008 – senast den 15 oktober!
2006 års pris gick till Bicky Chakraborty, vd och ägare av Elite Hotels, den enda svenskägda hotellkedjan i Sverige. Och 2007 hette segraren Sten Edström från Proline Entreprenad, som har utvecklat en metod att byta rörstammar i hus nästan helt utan rivningar.
   Vad utmärker vinnarna, Roland Svenson, projektledare på Swedbank?
   – De har alla visionära idéer och förmåga att förverkliga dessa i lönsamma affärer. De har dessutom visat prov på gott ledarskap genom sin förmåga att entusiasmera andra och bygga nätverk.
   Siffrorna i boksluten är bara en av många parametrar som vägs in, när vinnarna utses.

Positiv kraft i samhället

   – Vi vill framför allt att våra vinnare ska vara positiva krafter i samhället. Att de låter människor omkring dem växa och att de tar aktivt ansvar för miljön, säger Roland Svenson.
   Till skillnad från i Fotbolls-VM, Melodifestivalen och andra tävlingar utses fler än en vinnare i tävlingen.
   – Ja, lokala juryer utser redan i höst de bästa företagen i varje kommun. Därefter vaskas det fram sex finalister via regions- och sparbanksfinaler, berättar Roland Svenson.
   Den sista november vet vi vilka finalisterna blir och i mars 2008 utses vinnaren. I juryn ingår bland andra Monica Lindstedt från Hemfrid, industrimannen Salvatore Grimaldi och förra årets vinnare Sten Edström från Proline Entreprenad.


Berätta vem just du tycker ska få priset i år, och varför!


FOTO: INGEMAR LINDEVALL
– När man är mitt uppe i verksamheten tänker man inte på hur bra det går förrän man plötsligt får ett pris, sa Prolines Sten Edström till Bättre Affärer när han vann Swedbanks och sparbankernas Företagarpris i våras.