INNEHÅLL:  |  Bilda AB om verksamheten är riskfylld  |  God efterfrågan men stigande kostnadsläge  |  Nya affärsmöjligheter när offentlig sektor öppnar för alternativ  |  Tyskland – auf Deutsch, bitte!  |  E-faktura halverar kostnaderna  |  Hur placerar jag företagets pengar?  |  Gratis företagskort i ett år!  |  Månadens måsten – november  |  Hur tror du att er omsättning kommer att utveckla sig under 2008?  
Bild

Storsatsare? Då är AB din bolagsform

Har du rätt bolagsform? Aktiebolagsformen, den ”finaste” av bolagsformerna, kan ha både för- och nackdelar jämfört med systrarna handelsbolag och egen firma. Speciellt lämpad är den om du står inför stora investeringar eller bedriver riskfylld verksamhet.
Har du rätt bolagsform? Bättre Affärer reder ut begreppen

Entreprenörer ser möjligheter
i offentlig sektor

Bild
Avknoppning, kundvalsmodell och utmaningsrätt. Det är 2007 års modeord när offentlig sektor öppnar upp för konkurrens. För anställda och andra som funderar på att bli entreprenörer inom vård, hälsa och omsorg finns hjälp att få från banken.
Så tar du vara på möjligheterna i offentlig sektor
Månadens affärsland
Bild

Tyskland – auf Deutsch, bitte!

Medan stora delar av världen accepterar engelska runt mötesbordet är det tyska som gäller i Tyskland. Och för företagare med fräscha tyskkunskaper erbjuder Sveriges största exportmarknad stora möjligheter.
Läs mer om Tyskland
Bild

E-faktura halverar kostnaderna

När allt fler stora företag börjar kräva att underleverantörer ställer ut e-fakturor, gäller det för de mindre företagen att hänga med. Ett annat skäl att börja e-fakturera är att det kan spara stora summor.
I september mottog Swedbank pris för sitt e-faktureringssystem när analysföretaget IDC utsåg 2007 års bästa innovation inom innovationsteknologi.
Så kapar du kostnader med e-faktura
PS!
Bild

Tre tillfällen när telefonbanken hjälper dig

Måndag 07.00 Du korsar Öresundsbron och slås plötsligt av att du glömt betala den danska leverantören. Ring och gör betalningen på telefon.
Lördag 13.10 Du inser att du som företagare har sämre pensionsskydd än om du varit anställd. Ring och teckna Grundskydd för företagare.
Söndag 22.30 Du känner att du vill prata med någon om företagets investeringar. Ring en expert för goda råd.

Telefonbanken är kostnadsfri. Kontakta närmaste kontor så hjälper de dig att komma igång! Eller läs mer här.
Bild KRÖNIKAN
God efterfrågan men stigande kostnader
Läs Cecilia Hermanssons prognos
PRENUMERERA PÅ
BÄTTRE AFFÄRER!

TIPSA EN KOLLEGA
OM BÄTTRE AFFÄRER!

Fråga banken
?
Hur placerar jag företagets pengar?
Läs svaret och ställ
din egen fråga
Månadens erbjudande
Gratis företagskort i ett år
Vilket kort passar dig?
Månadens måsten
Dubaiträff, Shanghairesa och Düsseldorfmässa
Planera för november

Hur kommer din omsättning att utvecklas under 2008?

Öka
Vara oförändrad
Minska

Surfa säkert!