INNEHÅLL:  |  Ljus framtid för försäkrade företagare  |  Proffsigare inköp sparar både tid och pengar  |  Brasilien – porten till Sydamerika  |  Så anställer du rätt medarbetare – vid rätt tillfälle  |  Vad bör jag tänka på inför årsskiftet?  |  Teckna pensionsplan och få sjukvårdsförsäkring på köpet  |  Värva en prenumerant – få boken Framgång!  |  Höjdpunkter i december  |  Pensionssparar du tillräckligt?  
Bild

Är bilen bättre försäkrad än du?
Dags att tänka om!

Att försäkra villan, bilen eller båten är de flesta noga med. Men när det gäller försäkringsskyddet inför sjukdom och pension är det sämre ställt hos landets företagare.
– Det gäller att redan från början sätta av en slant till den egna pensionen. Man behöver se om sitt hus för ingen annan gör det åt en, säger Åke Qvist, försäkringsspecialist på Swedbank.
Därför bör företagare ”måla fan på väggen”
Bild

Proffsigare inköp sparar tid och pengar

Alla företagare behöver köpa produkter och tjänster, men inköp kan bli dyra – inte minst för att prisförhandlingar, fakturahantering och reklamationer tar tid.
Genom att syna inköpen och vässa systemen kan många rara tusenlappar sparas. Just nu kan du som är företagskund i banken testa Lessmore gratis i en månad och få samma rabatter som stora företag.
Läs mer om erbjudandet och hur du gör proffsiga inköp
Månadens affärsland
Bild

Brasilien – porten till Sydamerika

Sveriges största industristad heter São Paulo. I ingen annan stad tillverkar svenska verkstadsjättar lika mycket som i den brasilianska 18-miljonersstaden. Även små och medelstora företag har börjat upptäcka Latinamerikas största ekonomi där IT, telekom och säkerhet är attraktiva branscher.
Så gör du affärer i Brasilien

Så anställer du rätt medarbetare – vid rätt tillfälle

Bild
Bo-Christer Elmberg och Margret Mattisson, nyanställd.
För de flesta småföretag är nyrekrytering en svår nöt att knäcka, särskilt när tiderna är goda. Att hyra in personal kan vara både en tillfällig och permanent lösning.
På snabbväxande New Cabletech i Svängsta är det dock nödvändigt att anställa, enligt vd Bo-Christer Elmberg.
– Nyanställda måste snabbt komma in i produktionen och generera intäkter.
Här kan du få stöd vid nyanställningar
PS!
Bild

Variera ert julfirande!

  • Överraska kunder och medarbetare med ett alternativt julbord i år! Varför inte en japansk, rysk, persisk eller amerikansk buffé?
  • Bjud inte bara på mat utan också på en aktivitet. En tur med häst och vagn eller båt brukar uppskattas bland medarbetarna men också bowling, gokart eller en frågesport går hem.
  • Allt fler julbord inkluderar underhållning. Bjud kunderna på en julkonsert eller hyr in en egen artist, ståuppkomiker eller en trollkarl!
Fråga banken
?
Vad bör jag tänka på inför årsskiftet?
Läs om vilka avdrag du kan göra
PRENUMERERA PÅ
BÄTTRE AFFÄRER!

TIPSA EN KOLLEGA
OM BÄTTRE AFFÄRER!

Månadens erbjudande
Teckna pensionsplan nu
Sjukvårdsförsäkring på köpet
Månadens tips
Värva en prenumerant – få en framgångsbok!
Gör så här
Månadens måsten
Julpost till kunderna och starta eget-dag
Planera för december

Pensionssparar du tillräckligt?

Ja
Nej
Vet ej

Surfa säkert!