NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 10 - 2007
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

En god jul
utan bankköer!

Julefrid och julegris i familjens sköte, med full koll på affärerna. Det erbjuder Swedbank och Sparbankerna, tack vare telefon- och internetbanken.
Du vet hur det är. Sista minuten i julshoppingen, köer i butikerna, trängsel på gatorna. Och du som skulle köpa en present till lillflickan och nyårsskumpan och P-tiden är på väg att gå ut. Det kryper i kroppen.

Men lugn bara lugn! Så här klarar du i alla fall av bankärendena utan julstress, med telefon och/eller internet:

Pengar ut: Lägg in alla juletidens fakturor redan nu och ange datum när de ska betalas. De du inte redan betalar via autogiro förstås, som du kan ansluta dig till i internetbanken. Ett par klick och fakturan betalas den dag du väljer. Ha gärna någon dags marginal och betala senast 27 december.

Pengar in: Har de kommit än? Det berättar tjänsten Snabbsaldo, som ger dig beloppet på kontot när du ringer telefonbanken från mobiltelefonen. Utan personnummer eller kod!

Denna kostnadsfria tjänst ger dig koll på företagets ekonomi även när du är 1 000 mil från kontoret.

Aktierna: Ta lite skinka till i lugn och ro! Med funktionen Trigger/Stop Loss kan du automatiskt köpa eller sälja en aktie till ett förutbestämt pris. Kanske kan banken hjälpa dig att ta hem en vinst eller undvika en förlust?

En annan smidig tjänst är Kursbevakning av aktier och index via sms och e-post. När den kursnivå du har angett nås får du ett sms eller ett mejl. Mejlen är gratis, men sms kostar 2 kronor styck på din mobiltelefonräkning.

Dagens avslut: Sköter du med e-dagsavslut, ett elektroniskt formulär – en del av Swedbanks e-bokföring – där du matar in dagens siffror.

Resultatet bokförs till rätt konto och kan föras över till ditt bokföringsprogram. Beloppen dyker upp automatiskt för kontering.

Kontoutdrag och aviseringar: Vill du ha dessa elektroniskt i fortsättningen anmäler du detta via internetbanken. Klicka på Elektroniska dokument och Val av distributionssätt.

Besöker du något av Swedbanks eller Sparbankernas 772 kontor kan du få ännu fler tips som räddar julfriden. Alla ryms inte här.

God jul och gott nytt år!

Så har banken öppet under helgerna
I år infaller jul- och nyårsafton på måndagar, internetbanken och telefonbankens självbetjäning är öppen 365 dagar om året.

Personlig service, som du når via 0771-22 11 22, är öppen alla dagar 07 till 23, utom den 24, 25, 26 och 31 december, samt den 1 och 6 januari (Trettondagen). Det fungerar utmärkt att ringa telefonbanken även från Thailand eller Alperna. Men glöm inte 0046 innan numret, om du är utomlands.

Bankkontoren är öppna den 27 och 28 december, samt den 2–4 januari.

Sparbankerna kan ha andra öppettider och kontaktvägar. Se din Sparbanks hemsida för mer information.
 


Bild: Istockphoto
Glöm inte dina pensionspengar
Glöm inte att du som är företagare måste göra dina pensionsavsättningar allra senast den 28 december, för att överföringarna ska hinna ske. Dessa gör du naturligtvis på bekvämt avstånd från julgranen, med hjälp av telefonbanken. Behöver du goda råd står våra skickliga rådgivare på telefonbanken till din tjänst.

Vill du hellre bli uppringd?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!