NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 3 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

BILDER: ISTOCKPHOTO
Kalendarium

Höjdpunkter i april

Det finns mycket mer än vårsolen att njuta av i april. Till exempel affärskonferensen Vidgade Vyer och mässor om allt från trädgårdar till vin. Den 23 april är det dags för Sustainability Day och då bjuder banken de 50 första besökarna på inträdet!
1 april
Den enda dagen på året då det är tillåtet att luras, lite oklart varför. Så lita inte helt på eventuell överraskande information du får i dag. April, april, din dumma sill!
http://sv.wikipedia.org/wiki/aprilskämt

1–4 april
Underhållsmässan på Svenska Mässan i Göteborg. 600 företag inom arbetsmiljö, el, elektronik, fastighet, industrirengöring, IT, kontroll och mätning, mekanik, smörjning, ytbehandling och korrosionsskydd är på plats.
http://nemonet.swefair.se

3 april
Kinaseminarium på Jönköping Hotell och Konferens, arrangerat av Företagarna. Såväl Swedbank som NIP och Öhrlings PriceWaterhouseCoopers kommer också att delta.
www.foretagarna.se

5 april
Dags för vårens högskoleprov. Mellan 40 000 och 50 000 väntas testa sina kunskaper denna dag, något färre under höstprovet i oktober. I början av 1990-talet låg antalet personer som gick igenom denna prövning på runt 130 000 per år.
www.hogskoleprovet.se

10–13 april
Nordens största trädgårdsmässa ”Nordiska Trädgårdar” arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Idéträdgårdar från 50 upp till 185 kvadratmeter att få grön inspiration av.
www.stofair.se

14 april
I dag ska du som är företagare deklarera och betala arbetsgivaravgifter, avdragen skatt, F- eller SA-skatt samt, om företaget omsätter högst 40 Mkr, även moms.
www.skatteverket.se

15–16 april
World Economic Forum on Latin America arrangeras i den mexikanska badorten Cancún. Drygt 500 ledare inom politik, ekonomi och forskning träffas.
www.weforum.org

19 april
Sista chansen att anmäla sig till årets nordiska och baltiska Eurofinance-konferens inom Cash & Treasury management den 21–22 maj i Stockholm. Du som är Swedbankkund får 30 procents rabatt på anmälningsavgiften!
www.swedbank.se/global

21–24 april
Kantonmässan, China Import and Export Fair, arrangeras för 103:e gången. Kantonmässan är Kinas största handelsmässa, och anordnas vår och höst i Guangzhou (som staden Kanton numera heter). Många svenska delegationer är på plats; från Exportrådet, Företagarna, Svensk Handel och andra håll. I år väntas ungefär 200 000 besökare vimla omkring på mässområdets 560 000 kvadratmeter, vilket motsvarar 93 normala fotbollsplaner.
www.cantonfair.org.cn

22–26 april
Tre aptitliga mässor på Stockholmsmässan. Dels GastroNord, Skandinaviens största mässa med produkter och tjänster för storkök, hotell och restauranger. Dels Nordic Bakery, en mässa för bageri och konditoribranschen som tidigare hette Bagerimässan. Och för det tredje Vinordic, Skandinaviens största mässa för öl, vin, cider och sprit. Öppen för allmänheten endast den 25 och 26 april.
www.stofair.se

23 april
Sustainability Day 2008 i Folkets Hus i Stockholm. En dag i hållbarhetens tecken, för dig som beslutar i hållbarhetsfrågor. Bland föreläsarna finns Carl-Henrik Robèrt från Det Naturliga Steget, Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen och IT-entreprenören Johan Staël von Holstein. Eftersom Swedbank är huvudsponsor går de 50 första Bättre Affärer-läsarna in gratis. Därefter kostar det 199 kr (ordinarie pris 699 kronor).
http://dmtjanster.idg.se/sustainabilityday
Klockan 9.30 samma dag meddelar Riksbanken beslutet från det penningpolitiska möte som hölls dagen innan. Kommer reporäntan att behållas på sin nuvarande nivå på 4,25 procent?
www.riksbanken.se

23–24 april
Finansdagar för offentlig sektor på Quality Globe Hotel i Stockholm. Irma Rosenberg från Riksbanken, Kerstin Hessius från 3:e AP-fonden, regeringsförhandlaren Carl Cederskiöld och andra talar om pensioner, kapitalförvaltning, finansiering av anläggningar och annat.
www.finansdagarna.se

23–25 april
Vidgade vyer – en affärskonferens med Swedbank ombord på Tallink-färjan M/S Victoria. För beslutsfattare i små och medelstora företag som behöver handfast, praktisk och jämförande information om marknaderna i Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ukraina och Ryssland. Resan inkluderar intressanta företagsbesök i Tallinn. Anmäl dig senast den 31 mars på www.swedbank.se/evenemang, under Affärsresor.

28 april
Sista chansen att anmäla sig till Globe Forum – Business Innovation for Sustainable Growth, en hållbarhetskonferens som i år fokuserar på Kina, Indien, Central- och Östeuropa samt Mellanöstern. Passa på att mingla med 1 500 företagsledare, entreprenörer och politiska ledare från hela Europa!
www.gfbn.com/pages/globe-forum-2008-theme

29 april
09.15 presenterar Konjunkturinstitutet sin nya Konjunkturbarometer för företag (kvartal) och hushåll. Går högkonjunkturen mot sitt slut?
www.konj.se

30 april
Kung Carl XIV Gustaf fyller 62 år och dessutom valborgsmässofirande över hela landet. Allra mest intensivt i Uppsala, där man börjar fira vårens ankomst redan klockan 8 på morgonen. Där kallas dock dagen ”sista-april”.