NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 4 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

BILDER: ISTOCKPHOTO
Kalendarium

Höjdpunkter i maj

Under årets kanske mest älskade månad händer det många spännande saker. För den vetgirige finns Globe Forum och EuroFinance där du får veta hur ditt företag kan bidra till en hållbar utveckling eller finansiera affärsprojekt i Baltikum.
5 maj
Senast klockan 24.00 måste du lämna in årets inkomstdeklaration. Gäller såväl företag som privatpersoner. Även sista dag för ansökan om skattereduktion för hushållsarbete.
www.skatteverket.se

5–6 maj
Våga Vara Egen 2008, en mässa för ung företagsamhet arrangeras på Stockholmsmässan. På mässan finns bland annat en utställning med produkter från företag skapade av gymnasister från hela Sverige.
www.ungforetagsamhet.se

6 maj
Har du en skatteskuld som understiger 20 000 kronor måste du se till att pengarna är bokförda på Skatteverkets konto senast i dag. Den 7 maj börjar Skatteverket ta ut ränta på beloppet.
www.skatteverket.se

7 maj
Svenska Östersjödagen arrangeras på Sida i Stockholm. Dagen syftar till att förbättra samarbetet mellan de olika länderna runt Östersjön, inte minst i miljöfrågor.
www.sida.se

7–8 maj
Dags för Globe Forum 2008 på Chinateatern och Berns i Stockholm, som sponsras av bland andra Swedbank. Årets tema är affärsinnovation för hållbar tillväxt (Business Innovation for Sustainable Growth). Särskilt fokus kommer att ligga på utvecklingen i Kina, Indien, Central- och Östeuropa samt Gulfstaterna. På Globe Forum 2008 får du veta mer om hur ledande företag lyckas kombinera goda affärer med långsiktig miljöhänsyn. Tillsammans med 1 500 företagsledare, entreprenörer, akademiker och politiska ledare från hela Europa kan du lyssna till föreläsningar, paneldebatter och delta i seminarier.
www.gfbn.com

12 maj
I dag ska du som är företagare deklarera och betala arbetsgivaravgifter, avdragen skatt, F- eller SA-skatt samt, om företaget omsätter högst 40 Mkr, även moms. Moms för kvartalet januari–mars eller månadsvis moms för mars 2008.
www.skatteverket.se

13 maj
På Berns i Stockholm arrangerar Exportrådet Stora Exportdagen 2008, då du får inspiration till att satsa på export. Här får du träffa Exportrådets länderansvariga från hela världen. På förmiddagen kan du välja mellan närmare 20 olika seminarier om exportmarknader, särskilda småföretagssatsningar och finansiering av exportaffärer. Och på eftermiddagen kan du bland annat lyssna till två etablerade företagsledare, se kung Carl XVI Gustaf dela ut Stora Exportpriset 2008 och delta i årets mest internationella affärsmingel.
www.swedishtrade.se/storaexportdagen

20–22 maj
Mässan Logistik & Transport arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg. Detta är Nordens ledande mässa och konferens på området där du kan få träffa beslutsfattarna och uppleva nyheterna som ökar din lönsamhet och skärper din konkurrenskraft. I år integreras dessutom Eurolog, Europas mest prestigefyllda logistikmässa, i programmet, vilket kommer att attrahera än fler internationella deltagare än vanligt.
www.logistik.to

21–22 maj
Dags för EuroFinance, som i år arrangeras på Stockholmsmässan (2007 hölls den i Wien). I år sätts finansförvaltning i Norden och Baltikum i fokus, och särskild tonvikt kommer att läggas vid frågor om Cash, Treasury och Risk management. Som deltagare får du uppleva ett par intensiva dagar med föreläsare, paneldebatter och mycket annat. Som kund hos Swedbank får du 30 procent rabatt på anmälningsavgiften om du anmäler dig på:
www.swedbank.se/global

26 maj
I dag ska företag som omsätter över 40 miljoner ha betalat moms för april, samt lämna skattedeklaration för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för samma månad.
www.skatteverket.se

27 maj
09.15 presenterar Konjunkturinstitutet sin nya Konjunkturbarometer för företag (månad) och hushåll. Är Sverige på väg in i en konjunktursvacka?
www.konj.se

28 maj
I dag skulle författaren Ian Fleming, skapare av den brittiske superagenten James Bond, ha fyllt 100 år. Dagen firas kanske bäst på James Bond-utställningen ”For Your Eyes Only” på Imperial War Museum i London, en utställning med bland annat olika föremål från de hittills 21 James Bond-filmerna. Pågår till den 1 mars 2009.
www.iwm.org.uk