NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 4 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Så får du pengarna att växa

Har ditt företag överskott i kassan? Om likviditeten är hög finns det möjlighet att låta pengarna växa ytterligare.
Det gör du enklast genom att avsätta pengar på längre eller kortare tid i någon av Swedbanks och Sparbankernas lösningar för växande kapital. Just nu finns flera intressanta valmöjligheter.

Vill du ha en balanserad tillväxt av pengarna med en minimal arbetsinsats, rekommenderar banken Access Balanserad. Det är en fond där hälften av pengarna binds i aktiefonder och den andra hälften i räntefonder.

Den som är mer försiktig kan tilltalas av ett sparande som till tre fjärdedelar finns i räntefonder och till en fjärdedel i aktiefonder. Alternativet Försiktig vänder sig till dig som inte vill lägga ner tid på att välja fonder själv, utan låter banken sköta placeringen.

För den som är ännu mer rädd om pengarna, finns alternativet Trygg. Här sker sparandet till 90 procent i räntefonder och till tio procent i aktiefonder. För den som eftersträvar en verkligt låg risk i sparandet, är detta ett bra alternativ.

Att förlägga företagets sparande i 100 procent räntefonder är en annan möjlighet. Absolutavkastning Plus erbjuder dessutom varierande löptider, vilket ger ditt företag möjlighet att dra fördel av att avkastningen kan bli högre än i en traditionell korträntefond.

Svensk likviditetsfond Plus – också 100 procent räntor – passar företag som vill ha placeringar på sex månader och uppåt till en mycket låg risk.

Andra intressanta alternativ är att välja någon av de SPAX-alternativ som finns. Med SPAX får du en trygg placering i en särskild världsdel, ett visst land, en utvald branch eller olika slags tillgångar. Samtidigt som du har möjlighet till en god avkastning utifrån marknadsutvecklingen är risken begränsad då minst nominellt belopp betalas tillbaka på återbetalningsdagen. Aktuellt just nu är bland annat nya SPAX Valutakorgar som bygger på ett utnyttjande av ränteskillnaderna mellan tillväxtvalutorna i Asien. Finns med löptid 0,5 och 1 år. Sista teckningsdag 26 april.

Klicka här för att få ännu fler smarta placeringstips
Länkpil Välkommen att prata placeringar med oss
Länkpil Läs mer om SPAX på swedbank.se/spaxforetag


Ge pengarna en chans att växa i vår.