NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 5 - 2008
Revisorns dagar är räknade   |  Turistnäringen har inget sommarlov   |  Shoppingsuget ökar i Ukraina   |  Smartare affärer med e-faktura   |  Stort gensvar från läsarna   |  Rabatt på faktureringstjänster   |  Varför vill banken minska kontanthanteringen?   |  Lata dagar med koll på företaget   |  Ska du behålla din revisor?   |  Sommarkalendariet
Bild
Anna-Stina Nordmark Nilsson, Företagarna.

Revisionsplikten slopas
– och revisorn med den?

Revisionsplikten kommer att försvinna de närmaste åren. Det innebär att småföretag inte längre måste anlita en revisor. Men det kan finnas anledning att fortsätta köpa in revisionstjänster, till exempel för att finansiärer kan fråga efter det.
Revisorn blir rådgivare, tror Företagarnas vd
Bild
Högsäsong för takvandring.

Branschen som inte
tar sommarlov

Det går bra för den svenska turistnäringen. Den omsätter allt mer och anställer allt fler. Sommaren är förstås julafton för branschen, men den är som bekant kort. Hur klarar företagen vintern?
Så motiverar du säsongsanställda
Månadens affärsland
Bild

Shoppingsuget ökar i Ukraina

Nu vaknar Rysslands lillebror. Ukraina är ett av världens hetaste affärsländer just nu, i synnerhet för företag som har produkter att erbjuda den växande medelklassen.
Läs mer om landet som gillar Sverige
Bild

Staten kräver e-faktura från 1 juli

Är ditt företag leverantör till stat, kommun eller landsting? Då kan det vara dags att skaffa en e-faktureringslösning. Från och med den 1 juli måste statliga myndigheter kunna skicka och ta emot e-faktura.
Snart hamnar pappersfakturorna på museum

Så tycker Bättre Affärer-läsarna

”Trevligt och lättläst”. ”Mer självkritiskt innehåll”. ”Mer för oss pyttesmå företagare”. Bättre Affärers läsare hade många åsikter i den enkät som följde med i majnumret av nyhetsbrevet.
Mer om resultatet
PS!
Bild

Proffsmingla på sommarens kundfest

Kundfesttiderna är här – och då gäller det powermingla så att kunderna minns dig när semestern är över. Festexperten Micael Bindefeld tycker att företag bör undvika den egna arbetsplatsen som festlokal.
– Först tar det en massa tid att ställa i ordning lokalen, sedan att röja dagen efter. Då är det bättre och festligare att hyra en lokal och ta hjälpa av en festfixare eller cateringfirma.
Tänk också på att bjuda in många som inte känner varandra. Blanda gärna kunder, underleverantörer och samarbetspartner så har du sommarens bästa fest i din hand.
Källa: Allt om eget företag
Prenumerera!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Tipsa en vän!
ANGE DIN VÄNS E-POSTADRESS NEDAN
Fråga banken
Bild
Varför vill banken minska kontant-
hanteringen?
Ny prismodell för kortköp lanseras
Nyhet
Följ med på affärsresa till Ukraina och Kina
Anmäl dig här
Månadens tips
Ladda för lata dagar
Telefonbanken hjälper dig i sommar

Ska du behålla din revisor?
Ja
Nej
Vet ej
Kalendarium
Fotbolls-EM, bioteknik och nya lagar
Detta händer i sommar
Ur förra numret
Klicka här om du vill:
Surfa säkert!