NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 5 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Skippa datorn på semestern! Behöver du hjälp finns telefonbanken bara ett samtal bort.
FOTO: FUTUREIMAGEBANK
Sommartipset

Lata dagar med full koll på företaget

Även småföretagare behöver semester. Oavsett om ledighet tas ut i en hängmatta eller i en båt så hoppas vi på Bättre Affärer att du får en skön sommar, och passar på att tipsa om hur du samtidigt enkelt håller koll på företagets ekonomi.
Sedan förra sommaren har telefonbanken rustats upp ordentligt och byggts ut med flera funktioner och tjänster. Nu jobbar dessutom fler personer än tidigare på telefonbanken just för bankens småföretagskunder.

– Swedbank och Sparbankerna satsar på småföretagarna. Ett stort antal rådgivare har fått fördjupad utbildning och de har som högsta prioritet att serva företagare via telefon, säger Patrik Alvhage som är marknadschef Företag för telefon- och internetbanken.

Även förbättringarna i funktionerna i internetbanken är flera. Nu finns en mer utförlig kontohistorik än tidigare. En nyhet som har tillkommit det senaste året är tjänsten elektronisk avisering. Genom ett enkelt klick i Internetbanken får du alla låneavier och bankdebiteringar elektroniskt och slipper hålla koll på brevlådan under sommaren.

Telefonbanken hjälper till

Om du har lovat någon i familjen att inte ta med dig datorn på semestern är telefonbanken inte längre än ett samtal bort. Det är bara att ringa 0771-22 11 22.

– Du kan bland annat få råd om hur du bäst placerar din överskottslikviditet eller hur du kan spara tid genom att använda e-bokföring och rätt tjänst för utbetalningar. Dessutom kan du naturligtvis få hjälp med enklare vardagsärenden såsom saldoinformation, överföringar och utlandsbetalningar, tipsar Patrik Alvhage.

Sist men inte minst – glöm inte att Swedbank har back-up på dina konton. Använder du dig av tjänsten e-bokföring, tar banken ansvar för att det finns back-up på bokföringen också.

Som sagt: telefonbanken når du på 0771-22 11 22. Ha en skön sommar!Checklista inför semestern
Utbetalningar: Lägg in alla fakturor som företaget ska betala under sommaren som betalningsuppdrag i internetbanken redan nu. Ange datum för när de ska betalas. Om du inte använder autogiro för att betala dina företagsleverantörer, förstås!

Inbetalningar: Har dina kunder betalat? Använd tjänsten snabbsaldo via mobil och få ditt saldo uppläst direkt varje gång du ringer telefonbanken. Bankens tjänst är kostnadsfri, men din mobiloperatör debiterar samtalstaxa.

Placeringar: Med Trigger/Stop Loss-funktionen i internetbanken kan du i god tid lägga in till vilket värde du kan tänka dig att köpa eller sälja. Därmed kan du skippa att följa börsnoteringarna under semestern. Försäljning och köp sker automatiskt till de värden du angivit.

 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2008-06-03