NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 6 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

FOTO #1-3: FUTUREIMAGEBANK, FOTO #4: ISTOCKPHOTO

Dags att kickstarta hösten!

I september vaknar Sverige på allvar efter sommardvalan. Mässor som "Ekonomi för företagare" bidrar med gott om höstfriska tips om hur du kan få fart på affärerna. Bokmässan i Göteborg är ett måste för många så här års. Kanske blir också Bokförings-SM en blivande klassiker, vem vet?
1 september
Islams heliga fastemånad Ramadan inleds. Ramadan avslutas den 30 september med Eid-el-Fitr, en tre dagar lång fest som kan jämföras med de kristnas jul.
www.islamguiden.com

1 september
Älgjakten i norra Sverige inleds, årets höjdpunkt enligt många. Sammanlagt kommer närmare 100 000 älgar att skjutas i Sverige till och med den 31 januari. Detaljer om tilldelning hittar du på: www.jagareforbundet.se

4 september
Klockan 9.30 presenterar Riksbanken sitt beslut från gårdagens penningpolitiska möte. Sedan den 20 februari har reporäntan i Sverige legat på 4,25 procent. Kommer den att höjas eller behållas på samma nivå? Eller kanske till och med sänkas? Beslutet tillämpas från och med den 10 september.
www.riksbanken.se

9–11 september
Mässan ”Ett bra liv” anordnas på Stockholmsmässan. I fokus står vård och äldreomsorg och bland de många utställarna finns olika representanter och företag inom äldreomsorg, hjälpmedel, rehabilitering, catering, medicinteknik och IT, samt olika myndigheter och organisationer.
www.ettbraliv.com

12 september
Företagets F- eller SA-skatt för augusti ska vara bokförd på Skatteverkets konto, plus arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för augusti. Och omsätter ditt företag under 40 miljoner ska du ha betalat momsen för juli just denna dag.
www.skatteverket.se

15 september
Elitserien i ishockey 2008/2009 inleds klockan 19.00 med matchen HV 71 – Frölunda i Kinnarps Arena i Jönköping. Tre dagar senare spelar seriens övriga lag sina första matcher.
www.hockeyligan.se

16 september
Riksdagen öppnar efter sommaruppehållet. Klockan 11.00 är det upprop, därefter hålls en gudstjänst i Storkyrkan och klockan 14.00 öppnas Riksmötet 2008/2009 högtidligt av kung Carl XIV Gustaf. Strax därefter läser statsminister Fredrik Reinfeldt upp sin regeringsförklaring.
www.riksdagen.se

17–21 september
European Social Forum anordnas i och omkring Folkets Park i Malmö. Minst 20 000 socialt engagerade personer och miljövänner från olika länder väntas till mötet, som har ”Ett annat Europa är möjligt” som sammanfattande tema.
www.esf-2008.org

18–19 september
SRF:s ekonomimässa ”Ekonomi för företagare” på Stockholmsmässan. Här kan du träffa de ledande företagen inom ekonomi, administration, information, juridik, bank, pensioner, leasing och flera andra områden, liksom de myndigheter som är mest relevanta för företagare. På programmet står också ett 40-tal kostnadsfria seminarier, och du kan lyssna till hur framgångsrika entreprenörer har gjort för att lyckas. För att inte tala om Bokförings-SM 2008. Vem kommer att utses till Sveriges bästa och snabbaste bokförare?
www.ekonomimassan.se

23–25 september
Biotech Forum 2008, norra Europas största mässa inom bioteknik, medicinteknik och nanoteknik, anordnas på Bella Center i Köpenhamn. Tre dagar fyllda av vetenskapliga seminarier, idéutbyte, partnering, mingel och företagspresentationer.
www.biotechforum.org

24 september
Konjunkturinstitutet presenterar sin konjunkturbarometer för företag och hushåll. Är högkonjunkturen på väg att ta slut?
www.konj.se

24–27 september
FDI Annual World Dental Congress på Stockholmsmässan –”hela den dentala världens mötesplats”. Kort sagt en internationell mässa för tandvård och tandteknik, med ett brett konferensprogram, stor utställning och många andra spännande inslag.
www.swedental.org

25–28 september
Mässan Bok och Bibliotek anordnas sin vana trogen på Svenska Mässan i Göteborg, delvis i mässans utökade utställningsyta. Årets mässa är den 24:e i ordningen och temaland är denna gång Lettland, men även Rumänien och Indien. Stora delar av den svenska och nordiska författareliten väntas dyka upp, liksom några av litteraturens världskändisar.
www.bok-bibliotek.se

26 september
Idag ska företag som omsätter över 40 miljoner ha betalat in momsen för augusti till sitt konto hos Skatteverket. Dessutom måste deras skattedeklarationer för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för augusti ha kommit in till Skatteverket.
www.skatteverket.se

27 september
Världens största terränglöpningstävling, Lidingöloppet, anordnas på Lidingö öster om Stockholm. Närmare 30 000 personer väntas delta även i år.
www.lidingoloppet.se

30 september–3 oktober
Dags för Skydd 2008, Nordens största mässa inom säkerhet, brand och räddning, på Stockholmsmässan. .Här finns alla de företag som kan hjälpa dig att sova riktigt lugnt om natten – de berättar gärna om lösningen på just ditt företags olika säkerhetsproblem.
www.skydd.net


Publicerad 2008-08-26