NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 7 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

BILDER: FUTUREIMAGEBANK, APPLE, VERONICA KINDBLAD
Kalendarium

Höjdpunkter i oktober

I oktober kan man ta en fika utomhus i Malmö och kasta snöbollar i Kiruna. I övriga Sverige är det roligast inomhus. Som på mässorna Eget Företag i Stockholm eller Miljöteknik och Hållbara affärer i Göteborg. Den här månaden är det också dags att föreslå kandidater till Swedbanks och Sparbankernas Företagarpris 2009.
7–9 oktober
Nordens ledande miljömässa, Miljöteknik och Hållbara affärer, anordnas på Svenska Mässan i Göteborg, och är därmed kanske höstens hetaste och mest framtidsinriktade mässa. Här visar många av de nya cleantech-företagen upp sig, inom områden som avfall & återvinning, luft, mark, vatten och transport. Och visst låter väl mässavdelningar som Biogas Highway, Innovation Street och Sustainable City lockande?
www.miljoteknik.com

9–12 oktober
Tre parallella mässor på Stockholmsmässan för dig som bryr dig om ditt hem, eller åtminstone någon del av det. Dels Hem & Villa Stockholm – Sveriges största boendemässa, med utställare även inomträdgårdsområdet.
www.hemochvilla.com
Dels Hem-mässan (eller Inspiration Trender Shopping som den också kallas), en mässa för heminredning och design.
www.stockholmsmassan.se/hem
Och dessutom Consumer Electronic World, en mässa för hemelektronik och teknik med massor av olika utställare på plats.
www.consumerelectronicworld.se

13 oktober
I dag ska företagets F- eller SA-skatt för september vara bokförd på Skatteverkets konto. Plus arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för september. Och omsätter ditt företag under 40 miljoner ska du ha betalat momsen för augusti i dag.
www.skatteverket.se

13 oktober
Hög tid att gömma sig om man är älg, i dag inleds älgjakten i södra Sverige. Tilldelningen är dock generellt lägre i år än tidigare år, på grund av minskad älgstam.
www.jagareforbundet.se

15 oktober
Klockan 9.00 inleds höstens enda partiledardebatt i Riksdagen. Nu får vi förhoppningsvis veta vilken politik riksdagens olika partier vill föra framöver.
www.riksdagen.se

16 oktober
Konferensen Mobilitet & Trådlösa System anordnas för nionde gången i ordningen på Grand Hôtel i Stockholm. Anmäler dig gör du enklast på www.scanditec.com.

20–24 oktober
Creative Careers Fair anordnas – på Internet!. En av de allt fler virtuella mässorna således. Just denna mässa handlar om karriärmöjligheter och rekrytering.
www.creativecareersfair.com

21–22 oktober
Sveriges största mässor för el- respektive förpackningsbranschen anordnas på Stockholmsmässan, vid namn Easyfairs Elmässa och Easyfairs Pack & Emballage.
www.easyfairs.com

21–23 oktober
Mässan ”Eget Företag” äger rum på Stockholmsmässan, Nordens största mässa för dig som vill starta ett företag, eller utveckla det som du redan har! I år väntas 9 000 besökare och 90 utställare komma till ”Eget Företag” och 70 olika seminarier anordnas. Även priset Årets Nyföretagare delas ut. I fjol utsågs Opti Fresh från Motala till Årets Nyföretagare i Sverige. Vem vinner i år?
www.egetforetag.se

21–24 oktober
Tekniska Mässan (Scandinavian Technical Fair) arrangeras på Stockholmsmässan. Särskilt för dig som arbetar i någon del av tillverkningsindustrin. Hur höjer du produktiviteten i just ditt företag och hur gör du dina flöden mer effektiva? Kan du kanske automatisera mer? De och många andra frågor kan du få svar på i mässhallen i Älvsjö dessa fyra dagar.
www.tekniskamassan.se

22–25 oktober
Elmias internationella mässa Lantbruk Djur & Inomgård lockar tusentals lantbrukare till Jönköping.
www.elmia.se

23 oktober
Klockan 9.30 presenterar Riksbanken sitt beslut från gårdagens penningpolitiska möte. Ska reporäntan höjas ännu en gång? Beslutet tillämpas från och med den 29 oktober.
www.riksbanken.se

24–25 oktober
Beatleskonvent i Karlstad, till minne av att det var 45 år sedan den legendariska popgruppen från Liverpool besökte Värmlandsmetropolen. Livemusik, föreläsningar, filmvisningar, Beatlesmarknad och mycket annat kul.
www.elite.se

26 oktober
Sverige (och många andra europeiska länder) återgår till normaltid. Dags att ställa tillbaka klockan en timme, alltså (och ställa tillbaka utemöblerna i förrådet – en bra minnesregel).
sv.wikipedia.org/wiki/sommartid

27 oktober
I dag ska företag som omsätter över 40 miljoner ha betalat in momsen för september till sitt konto hos Skatteverket. Dessutom måste skattedeklarationerna för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för september ha kommit in till Skatteverket.
www.skatteverket.se

29 oktober
Konjunkturinstitutet presenterar klockan 9.15 sin konjunkturbarometer för företag (kvartal) och hushåll. Hur allvarlig är konjunktursvackan?
www.konj.se

30 oktober–2 november
Dags för Hem & Villa Göteborg, enligt samma koncept som tidigare i Stockholm (se ovan). Malmös motsvarighet arrangeras traditionellt i mars månad.
www.hemochvilla.com

31 oktober
Sista chansen att nominera kandidater till Swedbanks och Sparbankernas Företagarpris 2009. Jodå, tänk efter nu, visst känner även du någon riktigt föredömlig företagare? 2008 års pris delades ut i mars till Richard Båge och Rustan Panday från företaget Mediaplanet, som utvecklar och producerar skräddarsydda tematidningar i 16 länder.
www.swedbank.se/foretagarpriset


Publicerad 2008-09-16