NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 7 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Jobba smartare med internetbanken

Nu behöver du inte längre sprätta kuvert och stapla papper i pärmar! I internetbanken finns flera smarta och kostnadsfria finesser som kan spara massor av tid. Dessutom blir hanteringen av behörighet enklare och tydligare från och med september.
Smidigare hantering i behörighetssystemet, möjlighet att exportera information till excel samt digitala kontoutdrag. Det är tre exempel i internetbanken som förenklar livet som företagare.

Enklare hantera behörigheter

Från och med september förbättras behörighetssystemet i internetbanken. Förändringarna gör det både enklare och tydligare att hantera behörigheter. Överblicken över användarnas behörigheter blir bättre, tilldelade behörigheter kan ändras med färre knapptryckningar och en sammanställning över tilldelade behörigheter på såväl företags- som användarnivå kan skrivas ut.

Exportera till excel, pdf och text

Det finns flera sätt att exportera information från internetbanken. Du kan till exempel hämta information från din internetbank till excel, pdf eller textformat.

Klicka på ett konto och därefter på "Beställ rapporter" bland länkarna överst på sidan. Ange mellan vilka datum du vill plocka fram till exempel en transaktionsrapport och klicka på "Beställ". Den färdiga rapporten kan du nu plocka upp under Ekonomisk översikt och menyval "beställda rapporter”. Där väljer du om den ska öppnas i excel, pdf- eller textformat. Du kan nu skicka eller bearbeta informationen vidare.

Kontoutdrag i internetbanken i stället för pärmar

Vet du att du som företagare kan få alla dina kontoutdrag som pdf-filer i din internetbank? Du behöver inte längre sprätta kuvert och sätta i pärm, utan kan spara lokalt, skicka vidare eller skriva ut en kopia själv.

Välj "Elektroniska dokument" under menyn Ekonomisk översikt. Där går du till "välj distributionssätt" och kan sedan pricka för vilka kontons utdrag som du vill ha som pdf eller via post. Du kan när som helst ändra igen.

Sök transaktion

Letar du efter en speciell post i din transaktionshistorik? Använd sökfunktionen, där du kan ange datum, intervall, belopp, meddelande, beskrivning etc. Välj "Sök transaktioner" bland länkarna överst på sidan när du tittar på ett specifikt konto.

Vill du ha fler tips eller hjälp som rör internetbanken företag,
kontakta gärna kundtjänst

I internetbanken finns flera smarta finesser som kan spara tid. Digitala kontoutdrag och export till Excel är två exempel.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2008-09-16