NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 8 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Nya långsiktiga Valuta Hedge passar i orostider

Swedbank Roburs nya fond Valuta Hedge passar i dagens skakiga börstider, då den drar nytta av att valuta- och räntekurvorna liknar berg-och-dalbanor. Fonden beskrivs som en medelväg mellan aktier och räntepapper.
Valuta Hedge är en global hedgefond med målet att ge mellan 6 och 10 procents avkastning, men som ändå graderas i riskklass 2 av 6, där 6 är mest riskabelt.

Det låter som något för dem som bränt sig på börsutvecklingen under senare år?

– Det förstår jag, och det känns också bra att vi kan ge dem som sitter med lågt avkastande räntebärande papper ett betydligt bättre alternativ, säger Stefan Järudd, förvaltare på Swedbank Robur.

Stefan Järudd kallar Valuta Hedge en gyllene medelväg mellan aktier och räntepapper, och hoppas att fonden ska bidra till att ta kål på myten om att hedgefonder – absolutavkastande fonder – är till för risktagare.

För turbulenta tider

Finessen med Valuta Hedge är att den, tack vare hedgefonders fria placeringsregler, kan dra nytta av både upp- och nedgångar i olika valuta- och räntekurser. I turbulenta tider som dessa är avkastningsmöjligheterna idealiska.

– I lugnare tider kan vi utnyttja räntedifferenserna mellan olika valutor, vilket även det kan ge god avkastning, säger Stefan Järudd.

Oberoendet av börsutvecklingen gör att Valuta Hedge passar extra bra för dem som vill spara långsiktigt, och nöjer sig med en stabil avkastning på mellan 6 och 10 procent.

Läs mer om Valuta Hedge

BILD: ISTOCKPHOTO
Valuta Hedge beskrivs som en gyllene medelväg mellan aktier och räntepapper. Fondens mål är att uppnå positiv avkastning oavsett om ränte- eller aktiemarknaderna stiger eller faller.
Valuta Hedge
Kan köpas från: 16 september
Förvaltningsavgift: Fast avgift: 1 %, resultatbaserad avgift: 20 % av avkastningen över indexet OMRX T-Bill
Handel: Månadsvis
Riskklass: 2 av 6
Utdelande: Nej
 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2008-10-14