NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 9 - 2008
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Framtidskonto Max
– nu med ännu bättre villkor

Ett bra tips i orostider är att sätta pengarna på ett inlåningskonto med hög och förutbestämd ränta. Framtidskonto Max är ett sådant konto. Med regeringens höjda insättningsgaranti är kontot tryggare än någonsin.
För att få den utlovade avkastningen är det viktigt att pengarna står inne under hela spartiden, en tid som bestäms när kontot öppnas. Spartiden bestämmer du själv, men den kan vara minst tre månader och högst fem år.

Vid insättningar på fasträntekonton är det en bra affär att tänka efter innan insättningen görs. Visserligen är det möjligt att plocka ut pengarna tidigare än planerat men då måste du betala en avgift som en förtidsinlösen alltid innebär.

Kontot hör för närvarande till marknadens mest attraktiva. Räntan är alltjämt hög, för närvarande högre än 4 procent på löptider upp till 1,5 år.

Det är därför ett bra tillfälle att börja spara på Framtidskonto. Till följd av finanskrisen har Riksbanken sänkt sin styrränta och fler sänkningar väntas. Det innebär att bankerna, med viss eftersläpning, sänker sin ränta på både in- och utlåning.

Läs mer om Framtidskonto Max

Avvikelser kan finnas hos lokala sparbanker.
För mer information, kontakta din sparbank

Fakta Framtidskonto Max
  • Räntan beror på bindningstiden som kan variera från tre månader upp till fem år.
  • Minsta sparbelopp är 5 000 kronor för privatperson och 50 000 kronor för juridisk person.
  • Om pengarna tas ut i förtid bestäms avgiften efter en marknadsvärdering, men den uppgår högst till 2 procent av insatt kapital.
  • Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.
 


BILD: ISTOCKPHOTO
I oroliga tider kan det kännas tryggt att sätta pengar på ett inlåningskonto med hög och förutbestämd ränta. Framtidskonto Max är ett sådant konto.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2008-11-11