NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2 - 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips 2

1 + 1 = 1 i ny kapitalförsäkring

Handla med både fonder och aktier – i en enda kapitalförsäkring. Swedbanks nya depåförsäkringar gör det möjligt.
Tidigare behövde du teckna två försäkringar för att kunna placera bolagets överskott i både fonder och i aktier. Nu kan företag som placerar i depåförsäkringar i stället välja helt fritt mellan sparande i fonder och i värdepapper, inom en och samma försäkring.

– Det ger större valfrihet och bättre möjlighet att sprida riskerna. Och det är viktigt både i stabila och oroliga tider, säger Mattias Bandi, produktansvarig företag på Swedbank Försäkring.

Enklare att vara aktiv
En kapitalförsäkring passar utmärkt för aktiebolag som vill placera sitt överskott. Men också för långsiktig sparande, med fördelen att det står företaget fritt att ta ut pengarna redan efter ett år. Den som redan tecknat depåförsäkringar har hittills enbart kunnat handla med värdepapper. Nu får man automatiskt tillgång till det bredare placeringsutbudet som också inkluderar fondplaceringar.

Skattemässigt fördelaktigt
Fördelarna med att placera i kapitalförsäkring är flera. Skattereglerna är förmånliga eftersom du kan byta placeringar så ofta du vill utan att behöva deklarera några vinster. I stället dras en schablonskatt inom försäkringen om ungefär en procent per år.

Därutöver är kapitalförsäkringen ett flexibelt sätt att spara. Pengarna kan till exempel användas till en extra pensionsutfästelse för ägaren. Då pantsätts kapitalförsäkringen till ägaren, men till skillnad från en vanlig pensionsförsäkring kan ägaren välja att avstå från den här för att låta kapitalet återgå till företaget.

Dessutom kan riskspridningen i den nya försäkringen anpassas efter rådande omständigheter på marknaden. Något som kan komma väl till pass i såväl goda som i oroliga finanstider.

För mer information om depåförsäkringar, fråga din rådgivare på Swedbank eller din sparbank.

Läs mer om depåförsäkringar
Länkpil Kontakta banken


Mattias Bandi på Swedbank Försäkring ser den nya kapitalförsäkringen som en möjlighet att sprida riskerna.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-02-17