NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2 - 2009
Branscherna som klarar krisen   |  Rösta på Sveriges bästa företagare   |  Resor till nya affärer   |  Ny roll för Almi ökar möjligheten till företagslån   |  Så blir börsåret 2009   |  Vilket skydd behöver jag som företagare om jag blir sjuk?   |  Kreditupplysningar på nätet   |  1 + 1 = 1 i ny kapitalförsäkring   |  Höjdpunkter i mars   |  Har du tecknat någon sjukvårdsförsäkring?
Bild

Branscherna som
klarar lågkonjunkturen

När tiderna blir sämre ändrar vi våra konsumtionsmönster och blir mer prismedvetna. Men för den sakens skull går inte alla branscher dåligt. Mat och medicin kan vi inte vara utan, dessutom behöver vi ”billig lyx”.
Är ditt företag i rätt bransch just nu?
Bild

Dags att kora Sveriges
bästa företagare

Nu återstår fem finalister i jakten på Swedbanks och Sparbankernas Företagarpris 2009. Vinnaren koras på Operan i Stockholm den 12 mars. Ta chansen att rösta på din egen favorit!
Rösta på Sveriges bästa företagare
Bild

Resor till nya affärer

Under 2009 arrangerar Swedbank sex internationella affärsresor. Det handlar inte om några nöjesresor utan om fullmatade resor där personliga möten blandas med seminarier och företagsbesök. Mathias Plank, vd Sidewalk Express, är en av dem som följt med och sedan etablerade sig i Lettland.
Affärsresan ledde till nya affärer
Bild
Anna Hallberg, Almi

Ny roll för Almi ökar möjligheten till företagslån

Almi har fått en ny och bredare roll och ska lägga fokus på krediter till medelstora företag. Detta för att råda bot på den akuta bristen på pengar i finanskrisens kölvatten.
Så ska företagens kapitalbrist avhjälpas
PS!
Bild
Hellre trygghet än hög lön.

Unga arbetstagare lockas av trygghet
– inte av hög lön

Finansoro och lågkonjunktur får unga att välja trygghet framför hög lön. Det visar en undersökning som Studentmedia gjort bland 12 500 studenter.

44 procent värderar trygghet på jobbet högst och 42 procent anser att en bra balans mellan jobb och fritid är viktigast. Först på femte plats, med 17 procent av de svarandes röster, kommer hög lön.

De tidigare så populära branscherna media och reklam har backat till förmån för jobb inom vård och hälsa, IT, utbildningssektorn och offentlig sektor.

Sex av tio uppgav att de inte ville ha en chefsroll. Merparten sade sig dock vilja vara delaktiga i besluten på arbetsplatsen.
Bild
KRÖNIKAN:
”Skapligt börsår trots låg-
konjunktur”
Thomas Jellvik och Johannes Bjerner om börsåret 2009
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Tipsa en vän!
ANGE DIN VÄNS E-POSTADRESS NEDAN
Fråga banken
Bild
Vilket skydd behöver jag om jag blir sjuk?
En sjukvårdsförsäkring kan skynda på tillfrisknandet
Månadens tips 1
Månadens tips 2
Ny depåförsäkring samlar fonder och aktier
1+1=1 i nya försäkringen

Har du tecknat någon sjukvårdsförsäkring?
Ja
Nej
Vet ej
Kalendarium
Underskottet från skattekontot dras den 12 mars
Viktiga datum att hålla reda på i mars
Ur förra numret
Klicka här om du vill:
Surfa säkert!