NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2 - 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips 1

Är dina kunder kreditvärdiga?

Vet du vem du gör affärer med? I tider av ekonomisk turbulens kan saker ske snabbt, då är det viktigare än någonsin att ha koll på kundernas kreditvärdighet. Nu kan du enkelt få denna information via internetbanken.
Alla vet vi hur avgörande det är att ha kunder som kan betala, inte minst för småföretagare som kan stå och falla med en utebliven betalning. Men för många kan steget till en kreditupplysning kännas både dyrt och krångligt. Med Swedbanks nya kreditinfotjänst på nätet är det precis tvärtom, prisvärt och enkelt.

– Det ska vara lätt att kunna ta reda på sina kunders kreditvärdighet, därför lanserar vi den här tjänsten till alla företagare som har Internetbanken Företag, säger Maria Zitting-Nilsson på Swedbank Företagsmarknad.

Med några enkla klick i internetbanken går det att välja mellan två nivåer av information om det efterfrågade företaget eller personen. All information kommer upp direkt på skärmen och man behöver varken betala årsavgift eller göra någon förskottsbetalning. I stället betalar man i efterhand en låg avgift för varje kreditkoll (9 respektive 29 kronor beroende på omfattning).

Förutom kreditkontroll går det även att få fram årsredovisningar eller registrera bevakning av kredithändelser, till exempel inlämnat bokslut, försenad skatteinbetalning, betalningsanmärkning och namnbyte.

– Nu blir kreditupplysning lättillgängligt för alla företag, oavsett storlek. Man kan använda tjänsten när man vill, hur ofta man vill och slipper dessutom betala för ett dyrt årsabonnemang. Det är en prisvärd försäkring för att hålla koll på sina kunders och leverantörers betalningsförmåga, säger Maria Zitting-Nilsson.

SWEDBANK
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-02-17