NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2 - 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Fråga banken

Vilket skydd behöver jag ha om jag blir sjuk?


Vårdgaranti ska ge sjuka vård inom en månad, men väntetiden är ofta längre än så. För en egenföretagare kan den väntan innebära stora ekonomiska förluster. Genom att teckna en sjukförsäkring och en sjukvårdsförsäkring kan både väntetiden och de ekonomiska förlusterna minskas.
En sjukförsäkring botar inte, men den kan ge ett extra ekonomiskt skydd vid sjukdom eller olycksfall. Vid sjukdom får man ersättning upp till ca 80 procent av inkomsten (max 80 procent av 321 000 kronor 2009) av försäkringskassan. För det mesta klarar vi en kortare tids sjukdom men vid längre tids sjukdom blir inkomstminskningen kännbar och i vissa fall kan den stjälpa hela privatekonomin.

För ett bättre skydd, både för egenföretagaren och den anställde, kan det alltså vara en god idé att komplettera försäkringskassans ersättning med en sjukförsäkring. Swedbanks sjukförsäkring träder i kraft efter tre månaders sjukskrivning och täcker då upp delar av inkomstbortfallet. För den anställdes del upp till 90 procent och för företagaren ännu mer.

Den som blir sjuk eller drabbas av olycksfall räknar ofta med att få vård omedelbart. Men den krassa verkligheten säger att köerna även för enkla ingrepp är lång. För att säkerställa snabb vård kan det vara en klok idé att teckna en sjukvårdsförsäkring.

Swedbanks sjukvårdsförsäkring täcker både läkarvård, sjukhusvård och eftervård och den ser till att den sjuke slipper vänta på behandling. Det kan i många fall vara avgörande för företagets framtid. Det gäller både om det är företagaren själv som blir sjuk eller om en nyckelperson på företaget insjuknar. I båda fallen gynnar ett snabbt tillfrisknande både företaget och den som är försäkrad.

Vad vill du fråga banken om?
Mejla Bättre Affärer
Kontakta banken


Koll på din pension och dina försäkringar?
Det är svårt att hitta tid till försäkringsfrågor. Men viktigt. Därför tjatar vi just nu lite extra på alla företagare att göra en Trygghetsanalys, som går igenom sjukdom, olycksfall, pension och andra försäkringar.

Boka Trygghetsanalys nu
 


ISTOCKPHOTO
Ett snabbt tillfrisknande gynnar företagaren och företaget.
Räkneexempel – det här kan en sjukförsäkring ge:
Om företagaren Per blev sjuk och endast hade den allmänna försäkringen att förlita sig på skulle han vara mycket sårbar i händelse av sjukdom.

  • Om vi räknar med att Per tar ut 25 000 kronor i lön kommer Försäkringskassan att från och med dag 15 till i första hand dag 364 betala sjukpenning om knappt 20 000 kronor per månad
  • Med sjukförsäkringen i Swedbanks Grundskydd för företagare kommer han att från dag 90 få ett tillskott på ytterligare 7 000 kronor per månad
  • Genom premiebefrielsen i pensionssparandet säkras även pensionsinbetalningarna i händelse av långvarig sjukdom till som längst 65 års ålder
 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-02-17