NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 6, 16 JUNI 2009
Goda råd från storbolag till snabbväxande Gaseller   |  Sena betalningar kan stjälpa välmående företag   |  Bästa tipsen inför sommarvilan   |  Innovationslusten väcks till liv i tuffa tider   |  Räntan tar hissen upp och trappan ner   |  Bankgiro eller plusgiro – eller behövs både och?   |  Med en betjänt i fickan blir sommaren bekväm   |  Har du märkt att det är svårare att få betalt i tid?   |  Höjdpunkter i juli och augusti
Bild

Goda råd från storbolag till tillväxtföretag

När konjunkturen vänder är det viktigt att inte bli paralyserad och förlora handlingskraft. När storbolagen mötte mindre tillväxtbolag på DI:s Gasellträff i Göteborg var ett av råden att gasa och bromsa på samma gång.
”Fokusera alltid på kunden och affären”
Bild
Teresa Hamilton-Burman

Aktivt rörelsekapital vapen mot likviditetskris

Problemen med försenade betalningar har ökat för många småföretag. En lösning på illikviditeten kan vara att göra som storföretagen och jobba aktivt med sitt rörelsekapital. Det tipsar Teresa Hamilton-Burman, Företagschef Swedbank, om.
Så undviker du ebb i kassan

Koll på ekonomin i sommartider

Bild
I semestertider tar många av oss en välförtjänt paus från ansvar och kontroll. Men trots det går det att ha full koll på ekonomin, tack vare telefon- och internetbank samt kursbevakning av aktier och index.
Förbered nu – få tid till avkoppling
Bild

Uppfinningsrikedomen föds i lågkonjunkturen

När tiderna är sämre ökar uppfinningsrikedomen. Allt fler kontaktar Sveriges Uppfinnareförening med kreativa idéer som de vill se bli verklighet.
Från idé till kommersiell produkt
Inspiration på Design Passion
Håll nästa sammanträde i kreativ miljö på designutställningen Design Passion! Som företagskund i Swedbank och Sparbankerna kan du förmånligt hyra delar av Design Passions lokaler vid Stureplan i Stockholm.
Läs mer om erbjudandet
 

PS!
Bild

Uppåt för Sverige på prestigelista

IMD, Internationella företagsledarskolan, i Schweiz, släpper varje år en ranglista över länders konkurrenskraft. I år har Sverige klättrat från plats nio till sex, skriver DN.
Hälsa och miljö är två kategorier där Sverige placerar sig i topp. Däremot drar skatterna ner placeringen, där hamnar Sverige på plats 48.
Sysselsättningen och arbetsmarknaden får också dåliga betyg.
I år toppas listan av USA, Hongkong och Singapore.
Tittar man på hur olika länder skulle klara den ekonomiska krisen kommer USA först på plats 28. Medan Sverige intar plats sju. Den listan toppas av Danmark.
Prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Bild
”Spara eller konsumera, det är frågan”
Ing-Marie Clevhammar om det rekordlåga ränteläget
Tipsa en vän!
ANGE DIN VÄNS E-POSTADRESS NEDAN
Fråga banken:
Bild
Bankgiro eller plusgiro – eller behövs både och?
Ett giro räcker för att effektivt hantera betalningarna
Månadens tips
Mer räddar resan och ger rabatt till lojala kunder
Bra priser på 20 000 hotell

Har du märkt att det är svårare att få betalt i tid?
Ja
Nej
Kalendarium
I sommar sköter proffsen fixandet
Läs mer om vad sommaren har att bjuda på
Ur förra numret
Klicka här om du vill:
Surfa säkert!