NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 7, SEPTEMBER 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Skaffa ekonomikoll i ditt företag!

Även den tryggaste företagaren kan få magont i oroliga tider. Bättre då att ta kontroll över företagets ekonomi. Hos Ekonomikollen Företag får du goda råd som gör det enklare att hantera den svaga konjunkturen. Boka en tid redan i dag!
I tuffa tider är det extra viktigt att ha god kontroll över företagets ekonomi. Och skönt att ha någon utomstående att bolla med, för att på så sätt reda ut alla begrepp och planera inför framtiden. Det är syftet bakom Ekonomikollen Företag, som banken erbjuder. Att boka ett möte för rådgivning går på ett kick, det är bara att gå in på swedbank.se/ekonomikollenforetag eller ringa kontoret.

Bollplank och goda råd
– Vi vill hjälpa kunderna att ta kontroll över och planera ekonomin. En del tycks tro att vi på banken bara vet hur man lånar ut pengar och hjälper folk att spara. Men vi kan faktiskt mycket mer än så, påpekar Emely Wargclou, civilekonom och företagsrådgivare på Swedbanks kontor på Hamngatan i Stockholm.

Emely är bollplank och diskussionspartner inom Ekonomikollen Företag och märker ibland att hennes kunder blir överraskade över att de kan få goda råd inom så många olika områden. Hon betonar att Ekonomikollen Företag inte är något fyrkantigt koncept, det är alltid kundens behov och önskemål som bestämmer vad det ska pratas om under mötena. Som om hur man förbättrar likviditeten, höjer avkastningen eller ökar tryggheten.

Fråga Banken-panelen öppnar
Emelys bästa råd är att boka tid för Ekonomikollen så snart som möjligt. Hon träffar ibland företagare med problem som inte hade uppstått om de hade upptäckts tidigare.

– Oavsett om företaget går bra eller dåligt är det bra med en genomgång för att optimera sin verksamhet och effektivisera sina rutiner, råder hon.

Nu i september öppnar Swedbank även en Fråga banken-panel, som du hittar på www.swedbank.se/ekonomikollenforetag. Där kan du som är företagare e-posta frågor till bankens expertpanel. Frågor och svar kommer att ligga ute så att alla kan kika.

– Vi hoppas att många fler än frågeställarna själva kommer att ha nytta av de tips panelen ger, säger Emely Wargclou.

Boka rådgivning
Länkpil Ställ en fråga till Fråga Panelen


Tio goda råd från Emely
Här kommer tio goda råd för bättre Ekonomikoll, från Emely Wargclou, företagsrådgivare på Swedbank.

1. Kontakta banken när förändringar sker i ditt företag – både i bra och dåliga tider – så försöker vi tillsammans med dig hitta bra lösningar. Amorteringsplaner och dina andra villkor hos Swedbank är inte skrivna i sten och tänk på att amorteringar faktiskt är en form av sparande!

2. Det lönar sig att vara helkund i Swedbank, du kan göra besparingar genom att låta bara en enda bank sköta alla dina affärer!

3. Kapitalförsäkringar kan för många vara en klokare sparform än traditionellt fondsparande, och är ofta ett mycket gott komplement till ditt vanliga pensionssparande!

4. Se över hur företagets överskottslikviditet hanteras. Vi på banken ger placeringsförslag utifrån dina önskemål om risk och tidshorisont. Just nu ger Framtidskonto Max dig högre ränta än ett vanligt sparkonto.

5. Låt oss ge dig råd om hur du skaffar effektiva betalningstjänster och -rutiner. Som e-bokföring, en tjänst som förenklar din bokföring!

6. Ägnar du dig åt handel med utlandet kan vi ge dig råd för en effektiv hantering av valutarisker. Dessutom har vi kunskap och tjänster som är bra inför förhandlingar med utländska leverantörer och kunder om bland annat betalningsvillkor!

7. Med hjälp av våra e-tjänster kan du få en enklare vardag. Vet du exempelvis att du i Internetbanken har tillgång till en kreditupplysningstjänst? E-tjänsterna minskar dessutom pappersförbrukningen, vilket är positivt för alla!

8. Vill du börja med e-handel – ta kontakt med banken. Vi har helhetslösningar för e-handel via vårt dotterbolag Babs i samarbete med Jetshop!

9. Se över försäkringsskyddet för dig och ditt företag! Våra företagsrådgivare och kvalificerade försäkringsspecialister som ger förslag på vad just ditt företag behöver!

10. Boka tid för Ekonomikoll Företag redan idag för att se över möjligheten att stärka ditt företags ekonomi
 


Emely Wargclou uppmanar alla att boka tid för rådgivning med banken.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-09-22