NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 8, OKTOBER 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Mer tid över med e-bokföring

”Den har räddat mitt liv!” Med sådan dramatik uttrycker butiksägaren Helena Skarin sin belåtenhet över Swedbanks e-bokföringssystem. Sedan hon införde systemet har hon förenklat bokföringsarbetet avsevärt och kan ägna mer tid åt försäljning.
– Jag fick nys om e-bokföringssystemet i samband med att jag bytte till Sparbanken Nord i vintras. Vilket fantastiskt lyft det har varit! säger Helena Skarin som äger damklädesbutiken Miminett i Arvidsjaur.

– Jag hade tragglat med samma gamla bokföringssystem i 15 år och ägnat kvällar och nätter åt att boka, dubbelkolla, säkerhetskopiera och en massa annat krångel som jag slipper helt i dag.

Pappersjobb ett minne blott
Som ägare av en populär klädesbutik, med två anställda, har Helena Skarin en relativt stor mängd leverantörsfakturor som varje månad ska in i systemet. Tidigare har det varit en hel del handpåläggning med inmatning, kopior, pärmar och backuper på cd. Allt sådant är numera historia eftersom e-bokföringen sker via nätet.

– Nu kan jag stämma av dagligen och slipper sitta en hel månad i efterskott och sköta allt. Så fort jag betalar en faktura så går det in i systemet och bokförs. Perfekt!

E-bokföringslösningen finns i internetbanken och har en direkt koppling till företagets konto. Allt som händer på kontot kan återvinnas och lyftas in i bokföringen automatiskt. Det som främst sparar tid är direktkopplingen mellan företagskontot, företagets internetbetalningar och bokföringen. Dessutom slipper man krångel med säkerhetskopiering eftersom banken sköter all backup via nätet.

Allt på ett ställe
– Jag har kastat kilovis med gamla backup-skivor och jag slipper oroa mig för att något ska falla mellan stolarna eftersom allt finns på ett och samma ställe i systemet, säger Helena Skarin.

– Vi har många företagare som vittnar om hur nöjda och hjälpta de är med e-bokföringssystemet. Tidsbesparingen och enkelheten är de främsta argumenten. Många säger sig spara upp till 80 procent av bokföringsarbetet tack vare autokonteringen, säger Birgitta Holstein Marklund, kontorschef på Sparbanken Nord i Arvidsjaur, och Helena Skarin instämmer:

– Jag sparar så ofantligt mycket tid. Tid som jag nu kan ägna åt att sälja mer kläder i stället.


Läs mer om hur e-bokföring kan hjälpa dig

Prova fritt i tre månader
Du som är Bättre Affärer-prenumerant och är ansluten till internetbanken kan nu prova e-bokföring kostnadsfritt i tre månader (värde 750 kronor).
   Erbjudandet gäller till och med den 30 november 2009.

Ja, jag vill prova e-bokföring gratis!
 


Med e-bokföring får Helena Skarin i Arvidsjaur mer tid till att sälja kläder.
Vad är e-bokföring?
Ett komplett webbaserad bokföring och fakturering direkt i Swedbanks internetbank. Med e-bokföring kan du jobba med din bokföring var som helst. Enda kravet är en dator med internetanslutning och att du har din säkerhetsdosa tillgänglig.
 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-10-13