NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 8, OKTOBER 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Service, kvalitet och glädje – om Sydsec får bestämma

Sydsec Bevakning AB har gått från två till 70 anställda på fem år. Utan att drabbas av växtvärk. Hur är det möjligt?
Bjarne och Monika Sjöbeck i Eslöv startade Sydsec Bevakning AB för fem år sedan. Då var de två stycken. I dag har företaget 70 anställda och en omsättningsprognos på över 20 miljoner kronor. Företaget har lyckats bevara glädjen i arbetet – och varit ovanligt lönsamma på resan.

Sydsec Bevakning arbetar inom ett stort antal säkerhetsområden för privatpersoner, företag och kommuner. Det kan vara allt från att skydda hemmet till månadsprov av brandlarm, fastighetsjour eller avancerade bevakningslösningar för multinationella företag. Säkerhetsbehovet anpassas till varje kunds situation. Som första företag i Sverige är Sydsecs hela verksamhet certifierad enligt SSF:1063, vilket visar att bolaget uppfyller extremt höga bevakningskrav.

Markant uppsving i år
– Vi ger trygghet för våra kunder med nära relation kombinerat med högsta kvalitet. Vårt mål är att med ett långsiktigt och kvalitetsmässigt tänk bli ett av de ledande säkerhetsföretagen i regionen, säger Bjarne Sjöbeck på Sydsec Bevakning.

Sydsec Bevakning har huvudkontor i Lund och specialiserar sig på hela Öresundsområdet. Och i hemmaorten Eslöv hjälper de allt fler kunder.

– Bara inom hemlarm för privatpersoner samt rond och larm för företag har vi märkt ett markant uppsving det senaste året. I dag utför vi övervakning och bevakning i staden varje dag och varje natt, säger Bjarne.

Ambitionen för Bjarne och Monika var klar redan från början: ”Kavla upp ärmarna och ge järnet! Vi tar bara jobb som vi kvalitetsmässigt klarar av, som vi tjänar pengar på och som är roliga.” Och så är det fortfarande.

– Vi har vuxit snabbt utan att förhasta oss. Vi har kvar samma grundidé. Vår viktigaste resurs är personalen som delar våra värderingar och syn på service.

Sylvassa råd av bankens specialister
Det är inget att sticka under stolen med. Det har gått bra för Sydsec, lönsamheten har ökat för varje år. Vinsten har investerats i företaget för att behålla försprånget.

– Vi har fått sylvassa råd av Färs & Frosta Sparbank, avslutar Bjarne. Vi har nog utnyttjat alla specialister på banken och har fått ett hundraprocentigt förtroende. Vår relation med Eslövskontoret är mycket värdefull för oss. Nu satsar vi framåt för att ta ännu fler marknadsandelar och då är tid pengar. Att vara kund hos Färs & Frosta Sparbank är väl spenderad tid.

Läs mer om Sydsec

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-10-13