NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 9, NOVEMBER 2009
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Era bästa tips

Så lyckas du
med företaget

Vi bad om era bästa entreprenörstips. Vad härligt att se så mycket engagemang! Här är de tips som belönas med boken Mind your own business av Gustaf Oscarsson.
Du vet inte var dina nästa kunder kommer från
  • Ta alla chanser att berätta om ditt företag. Det finns alltid någon som frågar vad du arbetar med och se varje fråga som en chans att marknadsföra dig och ditt företag. Även den personen inte är en presumtiv kund så har den i sin tur ett nätverk och det kan finnas många runt omkring som också lyssnar. Många tänker "jag är väl inget..." och "mitt företag är inte intressant att höra om" så öva in din berättelse så att du intressant och roligt kan berätta när det kommer på tal! Du brinner för det du gör, då är det intressant att lyssna.
  • Gör något oväntat! Kanske i annonsform, eller sätt upp en skylt som en annons på oväntat ställe där människor går förbi.
Emmalill Hector, driver bokföringsföretaget Verifikat sedan två år tillbaka.

Följ din dröm
  • Gör det du tycker är roligt! Istället för att leta febrilt efter något som du kan tjäna pengar på, börja med att fråga: vad gillar jag att göra? Sedan måste du ta reda på om du faktiskt är så bra att du kan tjäna pengar på det. Annars är det bäst att fortsätta ha det som hobby. Dessutom måste man ha självdistans för att hålla sig med båda fötterna på jorden.
Rolf Eliasson, har konstruerat båtar i sitt företag Yacht design sedan 1976.

    Våga!
  • Jag tog nyligen mod till mig och slog en signal till en bröllopskoordinator - och hon har öst jobb på mig sedan dess! Så mitt tips är att våga! Våga ta det där extra steget, ringa ett extra samtal, presentera dig för den du vill jobba med eller prata om vad du gör med okända människor. Det genererar garanterat affärer.
Marit Solblad, fotograf i sitt eget företag Vi-foto.

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2009-11-10