NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 1, JANUARI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Effektivisera dina bankärenden med smartare internetbank!

Med Internetbanken firma behöver du som enskild näringsidkare inte blanda ihop din privata ekonomi med företagets i internetbanken. Allt finns samlat under ett inlogg, med tydlig uppdelning till vad som är privat och vad som tillhör företaget.
Internetbanken firma är den skräddarsydda internetbanken för dig och de 540 000 andra personer i Sverige som driver enskilt bolag. Efter snart ett år på marknaden har den nya internetbanken fått stort genomslag
– Vi har märkt att behovet till och med var större än vi trodde, säger Per Eriksson, affärsutvecklare på Swedbank.

Internetbank firma lyckas med det unika att kombinera den privata ekonomin med företagets – utan att för den skulle blanda ihop dem. För en enskild näringsidkare är detta extra viktigt eftersom det privata och företaget är tätt förbundna.

Det hela är rätt enkelt: Du loggar in på din internetbank som vanligt. På startsidan väljer du via två länkar om du vill logga in till privat- eller företagsdelen.

Extra smart är att det går att leja ut bokföringen utan lämna ut privatekonomin – den ansvariga får då en inloggningsdosa och tillgång till endast företagsdelen.

Tydligheten är det Per Eriksson främst vill framhålla med Internetbanken firma.
– Det gör internetbanken så tillgänglig och lättöverskådlig för kunden. På det här sättet kan du ha hela utbudet och behöver inte välja om du ska vara företags- eller privatkund med dessas respektive utbud.

Det är den enskilda näringsidkaren själv – alltså inte banken – som bestämmer vilka konton och tjänster som ska tillhöra vilken del. Och att ändra ordningen och lägga till samt flytta går på några musklick.
– Det är inte vi på banken som sätter begränsningarna utan den unika företagaren har valfrihet att själva bestämma. Men rådgivning bistår vi alltid med förstås om någon önskar, säger Per Eriksson.Kom i gång nu!
Till internetbanken Firma ansluter du dig i internetbanken Privat under menyn Tillval. Välj rubriken Internetbanken för företagare. Du kan också ansluta tjänsten på något av Swedbanks kontor.
 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-01-19