NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 1, JANUARI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Fråga banken

Vad gör jag när kunderna inte betalar?


Att fakturera är ingen match. Men vad händer när kunden inte betalar? Att driva in pengar från sina kunder kan vara tidskrävande och jobbigt. Ett jobb som lätt blir eftersatt i små firmor.
Det finns fakta som tyder på att just småföretagare som själva sköter det mesta i sina företag ofta skickar ut fakturor, men är sämre på uppföljningen. Tidsbrist är en anledning, men också att man inte vill påverka sin kundrelation negativt, genom att skicka ut ”sura” påminnelser. Men givetvis är det viktigt för dig och ditt företags välmående att få betalt och – ännu hellre – få betalt i tid.

Med Swedbank fakturakredit är det banken som trycker på i stället för du själv. Swedbanks fakturakredit är ett enkelt sätt att sköta faktureringen. Det innebär en belåning av fakturan, samtidigt som banken tar över hanteringen av fakturan, påminnelse samt hjälp med inkasso och om du önskar kan banken även hantera utskrift, kuvertering och distribution. Samma dag som fakturan skickas får du belåna fakturan till 70 procent av värdet och resterande inkommer då kunden har betalat.

Det har också visat sig att folk i regel betalar fortare och mer punktligt när avsändaren är en bank, vilket också kan hjälpa till att skapa ett positivt flöde; du får både de första 70 procenten och hela summan snabbare.

Fakturakredit är ett snabbt och smart sätt att ta kontroll över kassalikviditeten. Särskilt i instabila ekonomiska tider är det ett tryggt val att lägga ut fakturahanteringen. Dels då du får ett stabilt flöde i kassan och dels för att få kunderna att betala i tid.

Tjänsten blir mer och mer populär. Det beror både på att tiderna har varit oroliga och som företagare är det skönt att säkra upp betalningarna. Men också att människor blir mer och mer medvetna om att den här typen av tjänst finns. Den är enkel, smart och tidsbesparande.


Räkna på vad ditt företag kan spara med fakturakredit
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-01-19