NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2, FEBRUARI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Kalendarium, februari - mars 2010

Snön ligger vit på taken men många letar optimistiskt efter vårtecken. I mässhallarna är det som tur är fint väder året om, och nu kan du bland annat få veta mer om årets båttrender och om de riktigt unga företagarnas idéer! Men glöm inte att ha täckning på kontot den 12 mars! Varför? Läs vidare...
17 februari
Andra och sista dagen för de tre stora IT-mässorna Internet Expo, ICT och IT Security Expo, vilka numera har flyttat en bit norrut i Stockholm, till Kistamässan.
www.easyfairs.com

17–18 februari
De två sista dagarna av fyradagarsmässan GSMA Mobile World Congress, världens största mobilmässa, vilken i vanlig ordning arrangeras i Barcelona.
www.mobileworldcongress.com

17–20 februari
Bio Fach i Nürnberg är världens största mässa för ekologiska produkter. 2 700 utställare från ett 80-tal länder, inte minst Sverige, visar upp sina produkter inför 47 000 besökare.
www.biofach.de

17–28 februari
Vinter-OS i Vancouver i Kanada fortsätter (inleddes den 12/2). Många roliga timmar i tv-soffan för den som gillar vintersport och är kvällspigg, Vancouver är nio timmar efter oss.
www.vancouver2010.com

18–21 februari
Stockholms Internationella Antikmässa på Stockholmsmässan. Årets tema är ”Kärleksfulla föreningar”, mellan människor, epoker, nytt och gammalt, högt och lågt och annat.
www.antikmassan.se

19–21 februari
Syfestivalen på Stockholmsmässan är Sveriges största mässa för sömnad, stickning, knyppling, quilt, lappteknik, virkning, vävning, broderi och inte minst skaparglädje.
www.syfestivalen.se

22–23 februari
Mässan ”Våga vara egen 2010” på Stockholmsmässan. Utställning av produkter och tjänster skapade av gymnasister i Stockholms län. Liknande mässor arrangeras runt om i landet.
www.ungforetagsamhet.se

24–25 februari
Stora Lönedagen 2010 äger rum dessa två dagar, liksom den 10 och 19 mars. Det handlar om konferenser på Stockholmsmässan, för dig som arbetar med löne- och/eller personalfrågor.
www.tholin.se

25 februari
Klockan 09.15 presenterar Konjunkturinstitutet sin Konjunkturbarometern för företag (månad) och hushåll. Finns det kanske några ekonomiska vårtecken att rapportera om?
www.konj.se

25–28 februari
En höjdpunkt för hästsportvänner, Nordens största hästsportmässa Eurohorse 2010 på Svenska Mässan i Göteborg. I Scandinavium, intill, anordnas Göteborg Horse Show!
www.eurohorse.se och www.goteborghorseshow.se

26 februari
Sista dagen för företag som omsätter över 40 miljoner att betala momsen för januari, och skicka in skattedeklaration för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för januari.
www.skatteverket.se

27 februari–7 mars
Årets största internationella jordbruksmässa, SIMA, arrangeras i vanlig ordning på Paris Expo i Porte de Versailles sydväst om Paris.
www.tsnn.com

2–6 mars
Världens största IT-mässa, CeBIT, har sedan 1986 fått världens IT- och telekomsnillen att träffas på 432 000 kvadratmeter i Hannover. 6 000 utställare och 800 000 besökare väntas.
www.cebit.de

4–7 mars
Nordens största mässa för hem och villa, med allt från fiffiga inredningstips till smarta trädgårdsprylar, anordnas dessa dagar på Malmömässan i Västra hamnen i Malmö.
www.hemochvilla.com

5–14 mars
Allt för Sjön, även kallad Stockholm International Boat Show, på Stockholmsmässan – Nordens största båtutställning med båtar, tillbehör och utrustning för livet på sjön.
www.alltforsjon.se

7 mars
Vasaloppet. Klockan 08.00 börjar 15 900 kvinnor och män staka de nio milen från Sälen till Mora. 2008 vann Sandra Hansson damklassen och Daniel Tynell herrklassen. Hur går det i år?
www.vasaloppet.se

7 mars
Årets Oscarsgala är den 82:a i ordningen sedan starten 1929, och anordnas i vanlig ordning på Kodak Theatre i Hollywood. I år väntas tyvärr inga svenskar vinna några Oscarsstatyetter.
www.oscar.com

8 mars
Internationella kvinnodagen. Många spännande aktiviteter i hela landet, även för män. Säkert händer det något kul även i just din stad. Annars får du hitta på något själv, för kvinnorna!

9–12 mars
Underhåll 2010, Nordens största drift- och underhållmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Allt om facilities management och mycket annat.
www.underhall.se

11–14 mars
Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan på Stockholmsmässan. Gott om prova-på-aktiviteter inom friluftsliv, äventyrssporter, fiske, resor och foto.
www.vildmarksmassan.se

11–14 mars
Dags för Rum & Trädgård 2010 på Kistamässan, en mässa om uterum och trädgårdar för trädgårdsentusiaster och inredningsintresserade.
www.kistamassan.com

12 mars
Dagen U som i Underskott. I dag drar nämligen Skatteverket de pengar från ditt företags skattekonto som du såg på slutskattebeskedet i december. Se till att ha täckning på kontot!
www.skatteverket.se

12 mars
Skattedeklarationsdag för företag som omsätter under 40 miljoner, inklusive momsbetalning. Även större företag ska betala arbetsavgivaravgifter och avdragen skatt i dag.
www.skatteverket.se

12 mars
Mässan ”Våga vara egen 2010” på Svenska Mässan. Utställning av produkter och tjänster skapade av gymnasister i Göteborgsregionen. Liknande mässor arrangeras runt om i landet.
www.ungforetagsamhet.se

12–14 mars
Inomhus-VM i friidrott, det trettonde i ordningen, arrangeras i Doha i Qatar. 400-meterslöparen Johan Wissman anses vara Sveriges största medaljhopp.
www.doha2010wic.com

13 mars
Final i Melodifestivalen i Globen i Stockholm. Vinnarlåten går till Eurovision-finalen i Oslo 25–29 maj. Håll tummarna för en låt som kan hamna högre än på 21:a plats (som 2009).
www.svt.se/melodifestivalen

14 mars
I dag inleds herrarnas fotbollsallsvenska, tidigare på året än någonsin. När detta skrivs tycks dock risken för djupfrysta, ospelbara fotbollsplaner vara överhängande. Hoppas att vi har fel!
http://svenskfotboll.se

Publicerad 2010-02-16