NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2, FEBRUARI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Mer tid över till
dina egna affärer

Vill du få bättre koll på företagets ekonomi? Skaffa ett företagspaket med banktjänster. Swedbank och sparbankerna lanserar erbjudandet Bättre Affärer som innehåller allt som krävs.
Den svenska bankmarknaden svämmar över av olika produkter och tjänster som är riktade till företagare. Många tycker att det är svårt att få en överblick, vilket gjort att Swedbank och sparbankerna valt att lansera ett omfattande och prisvärt erbjudande.

– I Bättre Affärer ingår inte bara internetbank och företagskonton. Våra kunder har uppgett att de även vill ha tillgång till bland annat personlig service via telefonbanken, säger Lena Okfors på Företagsmarknad.

Enkelt och prisvärt

Under det senaste året har banken gjort kundundersökningar i form av djupintervjuer med olika typer av företagare. Gemensamt för de flesta var att de efterlyste tjänster som underlättar och sparar tid.

– Företagare vill ha banktjänster som är prisvärda och enkla att använda. Vid behov fyller man sedan på med mer kvalificerade tjänster och produkter, säger Lena Okfors som noterar att många kunder redan hunnit ansluta sig.
Syftet med Bättre Affärer är att den enskilde företagaren ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och på så sätt få mer tid över.

– När det gäller enskilda firmor kan uppdelningen mellan de privata bankaffärerna och företagets göra det enklare att hålla isär sin egen och företagets ekonomi. Hela paketet kostar 900 kronor. Ordinarie pris är 1 100 kronor.
Det här ingår i Bättre Affärer

Internetbanken firma/Internetbanken företag

Internetbanken för företag eller firma är öppen dygnet runt och nås via alla datorer som har en webbläsare och internetuppkoppling – på kontoret, hos konsulten, hemma och på hotell över hela världen. Det betyder att du kan göra många av företagets bankärenden på tider och platser som passar dig och företagets verksamhet.

Telefonbanken företag

Via telefonbanken hanterar du det mesta som rör företagets ekonomi, precis som på vilket bankkontor som helst. Du ringer 0771-22 11 22 och väljer självbetjäning eller personlig service. Du kan få personlig service mellan kl 07.00 och 23.00. Telefonbanken självbetjäning ger dig tillgång till de vanligaste banktjänsterna dygnet runt, året om.

Företagskonto

Företagskonto använder du för att enkelt och effektivt hantera bolagets in- och utbetalningar. Till kontot kan du koppla till exempel bankgiro, kort och krediter. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Placeringskonto företag

Med Placeringskonto företag kan du skapa en ekonomisk buffert, samtidigt som pengarna alltid finns tillgängliga. Insättningar, överföringar och uttag sköter du enkelt och smidigt via internet- eller telefonbanken, utan att det kostar något. Placeringskonto företag omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Bankgiro

Med bankgiro är det enkelt och smidigt att göra betalningar – både för dig och för dina kunder. Du får tydlig och samlad information om betalningar, direkt i internetbanken.

Bankkort Business

Du kan använda kortet för att betala och för att ta ut pengar i svenska bankers uttagsautomater och i de flesta automater utomlands. När du använder kortet dras köpesumman direkt från företagets konto. Hur och var du har använt kortet framgår av kontoutdraget.

Trygghetsanalys

I motsats till de flesta anställda, måste du som företagare själv se till att du har ett bra försäkringsskydd. I Bättre Affärer ingår en trygghetsanalys, då vi går igenom hur du skapar trygghet för dig själv, din familj och medarbetare.

Årlig ekonomisk genomgång

En gång om året går vi gemensamt igenom företagets hela ekonomi, eller de delar som du tycker är mest angelägna. Du har dessutom tillgång till kvalificerad och kostnadsfri rådgivning när du behöver den och är alltid välkommen att diskutera frågor som rör företagets och din privata ekonomi. Du väljer själv om du vill kontakta ditt lokala bankkontor eller ringa telefonbanken för personlig service.

E-nyhetsbrevet Bättre Affärer

Med nyhetsbrevet Bättre Affärer får du råd och tips om hur du kan utveckla ditt företag. Som prenumerant på e-nyhetsbrevet kan du också få en påminnelse via sms när det är dags att betala moms.
 


Paketet Bättre Affärer – nio sätt till en enklare företagsvardag.
Läs mer om paketet
Länkpil Ansök om Bättre Affärer

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-02-16