NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 2, FEBRUARI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Vi är din trognaste affärspartner

Är du orolig över att inte få eventuella lån beviljade? Du är inte ensam. Många är de som tror att bankerna har slutat låna ut pengar till små och medelstora företag i finanskrisens kölvatten. Men det stämmer inte. Vi lånar självklart fortfarande ut pengar!
Inte ens våra rutiner eller vår attityd har förändrats, de ser likadana ut; vi ser till företagets återbetalningsförmåga, nu och i framtiden; vi ser till konjunkturen och hur den kan komma att förändras. Allt är som vanligt. Med en skillnad. Ekonomin ser inte ut nu som den gjorde för några år sedan och osäkerheten kring framtida marknadsförutsättningar är betydligt större än tidigare. Därför är många företag mindre investeringsvilliga, och efterfrågan på krediter lägre. Och därför räknar vi mer försiktigt när det gäller framtida försäljning och vinster, på de kreditpropåer vi får in. Men vi lånar gärna ut pengar.

Vi ser oss som din affärspartner. Någon att bolla problem och lösningar med. Någon som alltid vill ens bästa. Det betyder att vi vill att det ska gå bra för ditt företag, både när affärerna blomstrar och när tiderna är tuffare.

Vi vet att företagare är lika angelägna som vi på banken att kunna betala sina lån. Det är i samtycke med våra kunder, efter noggrann analys av den ekonomiska situationen, som ett beslut om kredit tas. För att företaget ska ha så god chans som möjligt att överleva eventuella nedgångar.

Krisen är långt ifrån över, men vi ser en återhämtning i de flesta branscher under 2010, om än på modesta nivåer. Det verkar i alla fall som att vi kan lägga den värsta krisen bakom oss, och vi kan konstatera att de allra flesta av våra kunder klarade sig genom den. Vi har jobbat bra tillsammans med våra företag och vågar påstå att det i alla fall är en av anledningarna till att så många företag ännu finns kvar. Sånt gläds vi åt!

Nu kommer en tid då räntehöjningar väntas, vilket kan ge tuffare tider för många. Vi ser fram emot att finnas där för den som behöver, hela vägen till andra sidan.Ellen Karlberg
Johanna Cerwall.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-02-16