NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 3, MARS 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens Tips

Döp om dina konton!

8327-1, 36787 … nej 8237-9, 5698? Hm, vilket var det nu, servicekonto 1 eller 2? Har du också svårt att hålla isär dina konton? Från och med nu är det enklare – döp dina konton så att du hittar rätt!
Att Swedbank och sparbankerna nu kan erbjuda sina kunder att byta namn på sina konton kommer att underlätta mångas bankvardag. Det är slut på förvirrande nummer och service- eller sparkonton hit och dit. För nu kan du äntligen lättare hålla ordning på dina konton genom att namnge dem som du vill. Sparar du till en Thailandsresa – döp kontot till det!

– Det här kommer att förtydliga upplägget i internetbanken för användaren. Man får snabbare överblick över sina konton och tillgångar, säger Per Eriksson, projektledare för Internetbanken Företagsmarknad Swedbank.

Enklare hålla reda på konton
Om du hör till de företag som har klientmedelskonton, blir det betydligt enklare att hålla reda på när du kan döpa kontot med företagets namn, i stället för konto 1, konto 2, konto 3 etc med en separat excellista.

Du kan ha vilket namn du vill på dina konton, och byta så många gånger du önskar. Bra att veta är att det är bara du som kan se det givna namnet. På bankkontoret syns endast numret.

– Det är en privat angelägenhet vad man vill döpa sina konton till, därför är det endast användaren själv som vet vad kontot heter, säger Per Eriksson.


Prova demon här

Byt namn på konto – så här gör du
– Logga in på internetbanken
– Gå till ”Ekonomisk översikt”, välj ”Konton och lån – översikt”
– Klicka på underkategorin ”Byt kontonamn”
– Skriv in det önskade namnet och tryck på spara. Ändringen sker direkt.
 


Här ger du dina konton det namn du själv önskar.
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-03-16