NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 3, MARS 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Fråga banken

Hur sparar jag tryggt och med en bra avkastning?


Att pensionsspara där avkastningen blir allra högst borde vara en självklarhet. Med en trygg pensionsfond kan man luta sig tillbaka och inte oroa sig för ålderdomen.
Bland livbolagens traditionella pensionsförsäkringar förra året, kom Swedbank Traditionell Pension i topp, med en avkastning på 20,8 procent. Pensionen har funnits sen 2005 med bra avkastning hela tiden. Den genomsnittliga utvecklingen över fem år har varit 7,3 procent.

Swedbank Traditionell Pension har funnits i fem år och har legat i topp avkastningsmässigt varje år. Under 2009 slog fonden alla rekord och slutade med en avkastning på 20,8 % i snitt. De allra yngsta spararna har sett sitt kapital öka med närmare 35 procent under 2009 och utbetalningsportföljen ligger på 11,2 procent. En väl underbyggd placeringsstrategi med målet att leverera långsiktigt god avkastning är nyckeln till framgången.

Det unika med Swedbank Traditionell Pension är att den består av 17 olika portföljer, med olika sammansättningar - din ålder och tid kvar till pensionen avgör vilken portfölj du sparar i just nu. Yngre sparare har en portfölj med hög risk, och risken minskar successivt allteftersom pensionen kommer närmare. Detta för att maximera möjligheten att tjäna in mycket när man är yngre och sedan ha en trygg säker portfölj när det börjar blir dags att plocka ut pengarna. Värdet på portföljen skiftar beroende på vad som händer på aktiemarknaden. Det är Roburs förvaltare som tar hand om och placerar portföljerna kontinuerligt. Resultatet talar sitt tydliga språk.

Även om det aldrig går att garantera en årlig vinst, så har Swedbank Traditionell Pension varje år uppvisat ett bra förvaltningsresultat. Och det som går att garantera är att värdet aldrig går ner. Varje års avkastning låses den 31 december och kan aldrig gå förlorad. Om börsen går bra tjänar du på det, går den ner så förlorar du inte på det.

Swedbank Traditionell Pension är till för alla som vill ha ett tryggt pensionssparande med god avkastning.

Jonas Thornberger, försäljningschef Swedbank Försäkring.

Läs mer om Traditionell Pension
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-03-16