NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 4, APRIL 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Kalendarium

Glöm inte deklarationen!

I slutet av april och början av maj känns det verkligen att det är vår. Men det finns mycket annat än solen att njuta av. Som världsutställningen i Shanghai och mässor i ung företagsamhet och hemmafixande. Men glöm inte att lämna in din deklaration. Senast den 3 maj!
20 april
Klockan 09.30 redovisar Riksbanken beslutet från gårdagens penningpolitiska möte, årets andra i ordningen. Behålls reporäntan på den rekordlåga nivån 0,25 procent?
www.riksbanken.se

20 april
I dag ska de företag som redovisar den periodiska sammanställningen för mars på pappersblankett ha lämnat in denna.
www.skatteverket.se

20–23 april
Gastro Nord på Stockholmsmässan är, som namnet antyder, en mat- och matlagningsmässa – Skandinaviens största i sitt slag. Nordic Bakery (bageri & konditori) arrangeras parallellt.
www.gastronord.se

21–24 april
Vinordic på Stockholmsmässan är Skandinaviens största mässa för öl, vin, sprit och cider. Den 23:e och 24:e är mässan öppen även för den dryckesintresserade allmänheten.
www.vinordic.se

22–25 april
Göteborgs Motorshow på Svenska Mässan är Sveriges enda mässa för nya bilar 2010. Mässan innehåller även motorcyklar, motortillbehör, racing och gott om olika roliga aktiviteter.
www.motorshow.se

22–25 april
Äntligen hemma-mässan på Kistamässan i norra Stockholm är hemmafixarnas mötesplats, där du kan få inspiration till framtida hemmaprojekt. Martin Timell är givetvis på plats.
www.hemmakanalen.se

24 april
Två av Sveriges största nöjesparker öppnar för sommarsäsongen 2010. Gröna Lund i Stockholm slår upp portarna klockan 11.00 och Liseberg i Göteborg klockan 12.00.
www.gronalund.com
www.liseberg.se

26 april
I dag ska den periodiska sammanställningen för mars vara inlämnad även för de företag som redovisar elektroniskt.
www.skatteverket.se

26 april
Sista dagen för företag som omsätter över 40 miljoner att betala momsen för mars, och skicka in skattedeklaration för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för mars.
www.skatteverket.se

27–28 april
PLAN – Sveriges största logistik- och planeringskonferens – anordnas på Stockholmsmässan av Logistikföreningen PLAN och Stiftelsen PLAN Utbildning.
www.plan.se

27–28 april
Virtualiseringsforum på Kistamässan är tillägnat kostnadseffektiv it. Här får du veta det senaste om virtualisering, cloud computing och open source, från de bästa i branschen.
www.virtualiseringsforum.se

27–29 april
Årliga mässan Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg riktar sig till alla dem som producerar och marknadsför it-lösningar för vård och omsorg.
www.vitalis.nu

29 april
Klockan 09.15 presenterar Konjunkturinstitutet sin Konjunkturbarometer för företag (kvartal) och för hushåll. Törs vi hoppas att vårvindarna blåser ny fart åt konjunkturen?
www.konj.se

30 april
Kung Carl XVI Gustaf fyller 64 år. Alla gratulanter är mycket välkomna till traditionsenliga hyllningar på Stockholms slotts yttre borggård!
www.royalcourt.se

30 april
Dessutom valborgsmässofirande över hela landet. Allra mest intensivt festas det i Uppsala, där en del börjar fira vårens ankomst med glada drycker redan vid sjutiden på morgonen.
www.uppsala.com/guide/sista-april-valborg-uppsala

1 maj
Arbetarrörelsens högtidsdag. Första maj firas sedan 1890 med röda fanor, tal och demonstrationståg landet runt, dock med allt färre deltagare på senare år.
www.socialdemokraterna.se
www.lo.se
www.vansterpartiet.se

1 maj–31 oktober
Världsutställningen i Shanghai i Kina väntas bli den största i sitt slag någonsin. Det finns i vanlig ordning en stor svensk paviljong på plats, i år på 3 000 kvm.
www.expo2010.se

2 maj
Internationella Världsskrattdagen, firas sedan 1998 den första söndagen i maj. Instiftad av Madan Kataria från Indien, grundare av skrattyoga-rörelsen.
www.laughteryoga.org

3 maj
Sista dagen att lämna in din inkomstdeklaration, och ansöka om skattereduktion för hushållsarbete. Extra skatteinbetalning för att täcka underskott ska också betalas i dag.
www.skatteverket.se

4–6 maj
Mässan Logistik & Transport på Svenska Mässan i Göteborg är Nordens ledande mässa på området. I år är mässan dubbelts så stor som tidigare, med en särskild truckavdelning.
www.logistik.to

7–9 maj
Sportfiskemässan 2010 anordnas i år i Nordichallen i Sundsvall. Här får du veta det mesta om traditionellt sportfiske, flugfiske och den alltmer populära fiskemetoden kajakfiske.
www.kistamassan.com

7–23 maj
Herrarnas ishockey-VM, som i år spelas i Köln, Mannheim och Gelsenkirchen i Tyskland. Sveriges Tre Kronor spelar sin första match i Mannheim den 9 maj 20.15, mot Norge.
www.ishockeyvm.de

8 maj
Dags för SM-finaler i handboll, vilka i år spelas i Malmö Arena. I fjol dominerades finalerna av Västsverige, med damguld till Sävehof (från Partille) och herrguld till Alingsås.
www.smhandboll.se

9 maj
Europadagen. Räknas som EU:s födelsedag, sedan den 9 maj 1950. Europadagen firas på olika vis sedan 1986, kanske enklast genom att äta en smaskig Europabakelse.
http://europa.eu

10–11 maj
SM i Ung Företagsamhet anordnas på Stockholmsmässan, med produkter från företag skapade av Sveriges gymnasister. Arrangeras av den ideella föreningen Ung Företagsamhet.
www.ungforetagsamhet.se

12 maj
Skattedeklarationsdag för företag som omsätter under 40 miljoner, inklusive momsbetalning. Även större företag ska betala arbetsavgivaravgifter och avdragen skatt i dag.
www.skatteverket.se

12–23 maj
Den årliga filmfestivalen i Cannes på Rivieran. 2009 vann tyska ”Det vita bandet”, som utspelas i en tysk by 1913–1914, festivalens finaste pris, Guldpalmen. Vilken film vinner i år?
www.festival-cannes.com

13 maj
Kristi himmelsfärds dag, som dessutom är Folknykterhetens dag – en dag då det kan vara en god idé att undvika att dricka alkohol, av respekt för alkoholens skadeverkningar.
www.iogt.se

15 maj
Internationella Familjedagen, instiftad av FN 1994 och firad i Sverige sedan 2002. Bland annat delas Familjeutmärkelsen ut, till någon som gjort en insats för familjen i samhället.
www.familjedagen.se

Publicerad 2010-04-28