NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 5, MAJ 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
FRÅGA BANKEN

Vad ska jag tänka på före semestern?


Lite tid och lite planering kan göra din semester ännu mer avkopplande. Förbered så mycket du kan redan nu. Börja med att se till att du kan logga in på både telefon- och internetbanken!
Väskorna är incheckade, familjen samlad. Snart lyfter planet mot sydligare breddgrader. Äntligen! Tre veckor med sol, värme och avkoppling. Men vänta! När skulle den där fakturan betalas egentligen? Och kommer alla anställda få sin lön i tid?

Det är lika bra att tänka efter före, det vill säga – nu. Att ha lite framhållning och ta lite tid nu gör att dina lediga dagar kan bli ännu mer lediga.
– Att i god tid registrera alla inkommande fakturor och se till att löneutbetalningar är ordnade gör att det blir enklare att fokusera på viktiga affärsangelägenheter dagarna före semestern, säger Per Eriksson, affärsutvecklare på Swedbanks internetbank.

Hjälp när som helst på dygnet
Ett hett tips är att se till att du kan din kod till telefonbanken. Telefonbanken har öppet för personlig service mellan 07 och 23. På övriga tider kan du uträtta en hel rad ärenden på egen hand.
– Telefonen har man med sig överallt. Att kunna använda den är guld värt om du inte orkar släpa på datorn eller inte hittar internetuppkoppling, säger Patrik Alvhage, marknadschef telefon- och internetbanken Swedbank.

Han vill slå ett extra slag för tjänsten Snabbsaldo.
– Att kunna få sitt saldo uppläst när som helst och varsomhelst är en trygghet. Och så praktiskt!
Snabbsaldo är en tjänst som man måste ansluta sig till. Gör det via telefon- eller internetbanken.

Koll på ekonomin
Hinner du inte med ekonomisk rådgivning under arbetsåret ska du absolut ta dig tid och göra det under semestern. Att försäkra sig om att pensionslösningen är den smartaste och se efter att du har rätt tjänster för dina löpande betalningar bör göras minst ett par gånger om året. Eftersom du kan boka och genomföra rådgivning direkt i telefonbanken behöver du inte ens lämna din plats i solen.


Fixa allt med hjälp av telefonen, tycker Patrik Alvhage, marknadschef telefon- och internetbanken.
Checklista – har du gjort det här?
  • Anslut dig till Snabbsaldo
  • Kan du din telefonbanks- kod? Skaffa kod till telefon- banken. Enklast gör du det i internetbanken, under Tillval/Telefonbanken. Du kan också få hjälp på ett bankkontor.
  • Ladda ner Swedbanks app till din iphone
    Ladda ner Swedbanks app till din iphone
  • Registrera alla inkommande fakturor!
  • Se till att löneutbetalningar är färdiga!
 


Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-05-18