NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 6, JUNI 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
UNDERSÖKNING

Ja, visst blir det semester!

Sveriges företagare tar visst semester! Det visar Bättre Affärers undersökning om småföretagares semestervanor. Hela 75 procent av de som svarat på frågorna säger att de faktiskt ska ta semester i sommar. Men inte utan visst trixande och fixande.
En tredjedel svarar att de kan ta semester tack vare att jobbet sköts på distans och att det är lågsäsong just under sommaren. Hela 74 procent svarar att de kommer att få jobba igen allt när de är tillbaka på kontoret, medan 28 procent har någon annan som ser till företaget.

Av dem som inte kan ta semester överhuvudtaget har de allra flesta för mycket att göra och ingen som kan hoppa in i deras ställe. Det arbete som måste skötas under sommarmånaderna är bokföring, fakturering, allmänt administrativt arbete och att vara tillgänglig för kunderna.

Oavsett semester eller inte så känner 69 procent av alla som svarat att de inte kan ta ledigt när de vill. Ledigheten förläggs då arbetet inte kräver så mycket.


Här är tipsen som ger dig en lugnare smester
Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-06-11