NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 7, SEPTEMBER 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Istockphoto
Kalendarium

Massor av mässor i höst

Efter ett valresultat som gjorde många på gott humör och en aning färre på sämre humör är det dags att ta itu med vardagen igen. Funderar du på att placera dina pengar ska du inte missa Sveriges största privatekonomiska mässa.
27 september
I dag ska den periodiska sammanställningen (kvartalsredovisningen) för augusti vara inlämnad även för de företag som redovisar elektroniskt.
www.skatteverket.se

28 september
Konjunkturinstitutet presenterar klockan 09.15 sin konjunkturbarometer för företag och hushåll, för september. Kommer KI:s generaldirektör Mats Dillén med goda höstnyheter?
www.konj.se

29 september–1 oktober
På mässan ”Ett bra liv” på Stockholmsmässan är det fullt av innovationer och goda idéer för funktionsnedsatta och äldre, vilka ger livskvalitet även när allt inte fungerar som det borde.
www.ettbraliv.com
Parallellt anordnas mässan ”Senior”, en mötesplats för aktiva seniorer. Mässans fyra temaområden är Hälsa & hobby, Resor & turism, Hem & hushåll och Juridik & tjänster.
www.seniorfair.se

30 september
I dag upphör 50-öringen att vara lagligt betalningsmedel i Sverige. Opinionsundersökningar har tidigare visat att två av tre svenskar vill avskaffa detta lilla kopparglänsande mynt.
www.riksbanken.se

1 oktober
Bröstcancerdagen. Under hela oktober anordnas Rosa Bandet-kampanjer över hela landet, för att samla in pengar till forskning om bröstcancer, som dödar 1 500 svenska kvinnor varje år.
www.brostcancerfonden.se

1–3 oktober
Till ”Antik & Kuriosa” på Kistamässan i norra Stockholm kommer antikvitetsentusiaster från hela landet och välkända antikprofiler. Årets tema är ”Utmanande klassiker & kaxig kuriosa”.
www.antikkuriosa.se

1–3 oktober
Ryder Cup, den mycket prestigeladdade golfmatchen mellan Europa och USA, anordnas vartannat år. 2010 års puttar, bogeys och eagles äger rum i Newport i sydöstra Wales. Fore!
www.rydercupwales2010.com

2 oktober - 9 januari 2011
Modernautställningen på Moderna museet i Stockholm är en uppföljare till 2006 års uppmärksammade utställning om samtidskonsten. Var står konsten i dag?
www.modernamuseet.se

4 oktober
Djurens dag (”World Animal Day”) högtidlighålls sedan 1931. Vill du inte delta i någon aktivitet kan du åtminstone ge din hund/katt en extra kram. Dessutom Kanelbullens Dag!
www.worldanimalday.org.uk

5 oktober
Denna tisdag sker riksmötets högtidliga öppnande klockan 14.00, under ledning av HKH Carl XIV Gustaf. Upprop för de nyvalda riksdagsledamöterna hölls redan under måndagen.
www.riksdagen.se

7–10 oktober
Två parallella mässor, Hemmässan respektive Hem- och Villamässan, på Stockholmsmässan som ger de senaste inredningstipsen och massor av inspirerande idéer för ditt hem.
www.hemmassan.se
www.hemochvilla.com

7–10 oktober
”Spara & Placera” på Stockholmsmässan är Sveriges största privatekonomiska mässa. Här får du lönsamma råd från banker, fondbolag, pensionsförvaltare, försäkringsrådgivare och andra.
www.sparaochplacera.se

8–10 oktober
Denna mässtäta helg anordnas även en mässa vid namn ”Underbara barn” på Stockholmsmässan, som ger inspiration till dig som redan har och/eller väntar barn.
www.underbarabarn.com

11 oktober
Hög tid att gömma sig om du är älg och bor söder om Dalälven! I dag inleds nämligen älgjakten, vilken inleddes den 6 september i övriga landet. 2009 fälldes drygt 88 000 älgar.
www.jagareforbundet.se

12 oktober
Finansministern överlämnar Budgetpropositionen för 2011 till riksdagen, inklusive finansplan. Vem som är finansminister denna dag är dock oklart när detta skrivs.
www.riksdagen.se

12 oktober
Skattedeklarationsdag för företag som omsätter under 40 miljoner, inklusive momsbetalning för augusti. Större företag ska betala arbetsavgivaravgifter, F-skatt och avdragen skatt i dag.
www.skatteverket.se

12 oktober
Herrlandslaget i fotboll spelar EM-kval mot Holland, som tog VM-silver i somras. Matchen spelas i Amsterdam och börjar 20.30. Ska Zlatan Ibrahimovic ge oss ett nytt mirakel?
www.svenskfotboll.se

14 oktober
Den årliga Tendensdagen, arrangerad av Sveriges Marknadsförbund på Berns och Chinateatern i Stockholm, är lilla julafton för den som är intresserad av marknadsföring.
www.tendensdagen.se

14 - 16 oktober
Bostadsrättsmässan, på Svenska Mässan i Göteborg, ger dig som bor eller vill bo i bostadsrätt goda råd om allt från köksinredning och inbrottsskydd till kabel-tv och finansiering.
www.bostadsmassan.se

14 - 16 oktober
”Barn och baby”, Nordens största mässa för barn- och babyprodukter, har efter nio år på Elmia i Jönköping nu flyttat till Kistamässan i norra Stockholm och är större än någonsin.
www.barnochbaby.se
Publicerad 2010-09-21