NYHETER OCH TIPS FÖR FÖRETAG - NR 7, SEPTEMBER 2010
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!
Månadens tips

Låt e-bokföring
hjälpa dig!

E-bokföring spar tid och gör det enklare att ha god kontroll över ekonomin. All bokföring i tjänsten är dagsaktuell vilket är viktigt vid kreditbeslut speciellt nu när revisionen blir frivillig.
Den webbaserade bokföringstjänsten är integrerad med internetbankens betalningslösning. Det effektiviserar ett ofta tidsödande bokföringsarbete. Traditionellt görs bokföringen för sig och betalningarna för sig. Här skapar du bokföringsunderlaget när du gör betalningen. Det förenklar arbetet och spar tid.

– Det finns en autokonteringsfunktion i tjänsten. För att till exempel bokföra en bensinräkning görs betalningen i internetbanken. Den kommer sedan med automatik upp i bokföringen och då väljs ”drivmedel” i kontoplanen. Nästa gång en benisnärkning betalas frågar systemet om den ska bokföras under drivmedel. Det är bara att klicka ”ok” så är transaktionen bokförd, säger Maria Zitting-Nilsson, erbjudandeansvarig företag på Swedbank.

Med e-bokföringen är det också möjligt att göra momsinbetalningarna direkt in i systemet. Eftersom tjänsten är webbaserad och finns alltid den senaste versionen. Det krävs inga uppdateringar och banken sköter all backuptagning dagligen. Innanför banken brandvägg är bokföringen skyddad mot stöld eller krascher.

Ingen ny programvara behövs på datorn, det räcker med att logga in med säkerhetsdosan.


Anmäl ditt intresse för e-bokföring

Istockphoto
Superenkelt att sköta ekonomin med Swedbank e-bokföring
Fördelar meda
e-bokföring
  • Spara tid
  • Spara pengar
  • Få god kontroll
  • Bokföringen skyddad mot brand, stöld och datahaveri
 

Du vet väl att du kan prenumerera kostnadsfritt på Bättre Affärer!
ANGE DIN E-POSTADRESS NEDAN
Publicerad 2010-09-21