Nyhetsbrevet Bättre Affärer Tips och inspiration för dig som är företagare
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Räkna med SpeedLedger

2010 var ett bra år för SpeedLedger. Och mycket talar för att 2011 blir lika bra, minst. Med sin nischade produkt har företaget tagit position som den marknadsledande leverantören av e-bokföring för småföretag, och den platsen tänker de behålla.

– Förra året utsågs vi till ett av DI:s Gasellföretag. Det har stärkt vårt varumärke och är ett kvitto på att småföretagarna gillar vår bokföringslösning. Det är också en bekräftelse på att vårt samarbete med Swedbank och sparbankerna fungerar som det var tänkt, säger vd:n på SpeedLedger Magnus Nilselid.

Samarbetet med banken har vid det här laget pågått i över ett decennium och det har visat sig vara en sällsynt lyckosam kombination av storföretag och entreprenörsverksamhet.

– När vi hade utvecklat vår e-bokföringslösning i början på 2000 uppvaktade vi flera banker. Swedbank hade kommit längst i sina ambitioner att göra mer av sin internetbank och vi hittade snabbt formerna för ett samarbete. I dag kan Swedbank och sparbankerna erbjuda sina småföretagskunder en helt unik e-bokföringstjänst, med högre grad av automatisering än någon annan bank. Deras snabba agerade har givit dem ett stort försprång, säger han.

Enkelheten är huvudsaken
SpeedLegders bokföringslösning är ett komplett bokföringsprogram som kopplas till företagets internetbank. Alla rörelser på företagets konto kan konteras direkt och förs automatsikt över till huvudboken. Användarna kan minska tiden man lägger på bokföring med upp till 80 procent.

– Enkelheten gör e-bokföringen till en vinnare. De flesta av våra kunder inte är ekonomer, men vill sköta bokföringen själva för att ha kontroll och hålla nere kostnaderna. Därför måste det vara enkelt, flexibelt och prisvärt. I våra ögon är småföretagarna hjältarna. De är allkonstnärerna som står för 90 procent av företagandet i det här landet. E-bokföringen syftar till att göra deras vardag lite enklare, säger Magnus Nilselid. 

Liten blir större och större ...
I egenskap av Gasellföretag kan SpeedLedger tillskrivas en handfull, för tillväxtföretag, eftersträvansvärda egenskaper: minst tio anställda, en omsättning på minst tio miljoner, ökad omsättning de tre senaste åren och positiva resultat de senaste fyra åren. Det har med andra ord hänt en del sedan starten för drygt tio år sedan

– Som nystartat företag, med en idé som största tillgång, hade vi turen att få väldigt bra stöd av Swedbank i Sisjön. Banken har varit med oss hela vägen och betytt mycket för företagets framgångar, säger han.

 

Så här säger kunderna om e-bokföring.
 
– I våra ögon är småföretagarna hjältarna, säger Magnus Nilselid.
Fakta om e-bokföring
E-bokföring är ett komplett bokföringsprogram som passar alla små och medelstora företagare som gör sina betalningar via internetbanken. Programmet har särskilt anpassade funktioner för butiker, föreningar, hantverkare, skogs- och lantbrukare.

Fördelar med e-bokföring:

  • Autokonteringen eliminerar upp till 80 procent av inmatningsarbetet. Du riskerar inte att glömma att bokföra något och kontot och bokföringen är alltid avstämda.
  • Du kan jobba med din bokföring var som helst. Det enda du behöver är en dator med internetanslutning och din säkerhetsdosa.
  • Banken sköter all säkerhetskopiering och du behöver inte göra några programinstallationer eller uppdateringar. Din bokföring lagras i tio år.

Så här enkelt är det. Se introduktionsfilmen

Lämna din intresseanmälan
 

Nyhetsbrevet Bättre Affärer vänder sig till bankens företagskunder. Det ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Ellen Carlgren. Redaktör: Maria Toll. Lokala avvikelser kan förekomma.
Distribution: Brightly. Denna webbplats använder cookies.