Nyhetsbrevet Bättre Affärer Tips och inspiration för dig som är företagare
Tillbaka till förstasidan Skriv ut Tipsa en kollega Prenumerera!

Ny efterlängtad möjlighet

Äntligen är de här – fondportföljerna som gör sparandet till pensionen och i kapitalförsäkringen enklare. Banken gör jobbet och kunden har hela tiden full koll.

– Nu kan kunderna spara i fonder i försäkringar utan att behöva bevaka sina innehav. Fondportföljerna innebär att vi sköter förvaltningen och spararna har hela tiden full insyn i vad som händer. Det här är en efterlängtad möjlighet, inte minst av dem som har vilande bolag, säger Fredrik Ekblom som är produktansvarig på Swedbank Försäkring AB.

Fyra portföljer
I försäkringslösningen ingår fyra portföljer, med olika placeringsprofiler. Vilken portfölj man ska välja beror på vilka risker man är villig att ta och på hur länge man har tänkt ha pengarna placerade i pensions- eller kapitalförsäkringen.

– Innehaven i portföljerna ses över löpande och förvaltarna väljer de bästa av de över ca 450 fonder som för närvarande finns på vårt fondtorg. Portföljerna innehåller normalt mellan 10 och 15 fonder vardera, säger han.

Aktivt och transparent
Det som skiljer den här sparformen från t ex fond-i-fond-placeringar är främst den totala öppenheten, men ibland också den mycket aktiva förvaltningen.

– Den höga aktivitetsnivån skapar förstås förutsättningar för bättre avkastning. Kunderna kan dessutom hela tiden följa förvaltarnas arbete och se vilka förändringar som görs i portföljen. Vi kommer också att informera om utvecklingen i portföljen via regelbundna nyhetsbrev. Den här formen av öppenheten tror vi att kunderna värdesätter, säger han.

Koppling till försäkringslösningar 
Portföljförvaltningen för försäkringssparandet är kopplad till ett sparande i bankens pensions- och kapitalförsäkringslösningar.

– Orsaken till det är att många kunder upplever att sparandet till pensionen är komplicerat. Det här är ett sätt att göra det enklare för dem att få en tryggare tillvaro som framtida pensionärer,säger han 

För vilande bolag
För företagare som har eller ska sälja sitt företag innebär det här nya möjligheter.

Eftersom förvaltningen i fondportföljerna innebär att företagaren själv inte är aktiv, anses företaget vara vilande när man placerar i en kapitalförsäkring med någon av de förvaltade portföljerna i.

– Konstruktionen med vilande bolag innebär att man på fem år kan få en reducerad beskattning. Det är naturligtvis intressant för många, Fredrik Ekblom.

Anmäl ditt intresse här.

 

Maria Toll

Fredriks bästa spartips!
  • Har du inte redan gjort det – se till att du kommer igång med sparandet. Nu finns ett nytt enkelt och prisvärt alternativ.
  • Bestäm risknivåer och tidsaspekter för ditt sparande. Vad gäller för ditt pensionssparande och hur bör företagets sparande läggas upp? Diskutera med din rådgivare på banken.
  • Välj sparformer utifrån risk och tidshorisont. Fondportföljerna är ett prisvärt alternativ som erbjuder hela spannet från låg till hög risk. Diskutera alternativen med din rådgivare.
 

 
– Den höga aktivitetsnivån skapar förutsättningar för bättre avkastning, säger Fredrik Ekblom.
Fakta om fondportföljerna
  • En ny möjlighet för sparande i kapital- eller pensionsförsäkring
  • Bankens professionella förvaltare sköter förvaltningen under total insyn från kunden
  • Erbjuder fyra portföljer med olika riskprofil; Stabil, Balans, Potential och Maximal
  • Avgiften är en procent på det förvaltade kapitalet plus fondförvaltningsavgifter för de fonder som ingår i portföljerna. Den sammanlagda avgiften beror på vilka fonder som ingår och är normalt mellan ca 1,8 och 2,5 procent
 

Nyhetsbrevet Bättre Affärer vänder sig till bankens företagskunder. Det ges ut tio gånger per år.
Ansvarig utgivare: Ellen Carlgren. Redaktör: Maria Toll. Lokala avvikelser kan förekomma.
Distribution: Brightly. Denna webbplats använder cookies.