Hans Bromée öppnade sin e-butik Fjällsport Tärnaby sommaren 2006. Med en tillväxt på runt 35 procent per år omsätter företaget nu närmare 3 miljoner. Tapetshopen.se med säte i Landvetter slog upp butiken 2008.
– Omsättningen har ökat varje månad och vi ser ingen avmattning, säger Niklas Sandvad på Tapetshopen.se

Även om verksamheterna är väsensskilda är de båda e-handlarna överens om att det viktigaste för en e-butik är att ha rätt produkter och god service.
– Vi ser alltid till att svara våra kunder inom ett dygn efter att de har gjort sin beställning, säger Hans.

Det gör det naturligtvis lite svårt att ta semester. Att e-butiker är öppna jämt är bra för kunderna, men tufft för e-handlarna.
– Men jag vill absolut inte klaga, jag älskar den livsstil det innebär att vara e-handlare, säger Niklas och Hans instämmer.

Intresse och kunnande styr
Hans är uppvuxen i Tärnaby och älskar vildmarken, sommar som vinter. Han säljer sådant som anknyter till hans intressen; allt från skidor och tält till kikare och skor.
– Mitt stora intresse för produkterna kanske bidrar till att vårt sortiment är lite i bredaste laget. Samtidigt vill vi inte sluta med produkter som säljer, säger han.

Niklas valde en annan väg. Han hittade en relativt ledig nisch, men visste en del om tapeter eftersom han tidigare drivit ett måleri.Tapetshopens hemsida är föredömligt pedagogisk, med bra tips på hur man beräknar tapetåtgång och tapetserar.
– På sikt kommer vi att öppna en till hemsida, en samlingsplats för dem som gillar tapeter och heminredning. Men givetvis med länkar till butiken, säger han.

Bra butiks- och betalningslösning
Att antalet konkurrenter stadigt ökar i deras nischer bekymrar dem inte.
– Däremot är det ett bekymmer att en del leverantörer som inte vill sälja till mig, eftersom jag i deras ögon inte har någon riktig butik. Märkligt, det är ju 2011 nu, suckar han.

Bägge företagarna använder e-handelslösningen Jetshop Professional.
– Jetshop känns mer modern än den tidigare lösning vi hade, och den har gjort det betydligt lättare att hitta oss. Betalningslösningen från Swedbank Babs är också smidig. Man får sina pengar direkt, säger Hans.

Besök Hans och Niklas e-butiker:
http://fjallsporttarnaby.jetshop.se
www.tapetshopen.se.