Sedan 2009 jobbar Linnea Sjölund som frilansande journalist och skriver om skönhet för bland annat tidningarna SOLO, SOLO Mode, Visage Daisy Beuty och FRIDA.

Din hemförsäkring täcker inte din verksamhet
Innan hade Linnea endast en hemförsäkring, och som många andra som driver eget företag trodde Linnea att den skulle täcka mycket av hennes verksamhet. Dock är det så att en hemförsäkring inte gäller för den verksamhet du bedriver, i något avseende.

– Jag har en bra hemförsäkring som jag trodde skulle täcka min egendom både privat och i företaget. Jag skulle teckna företagsförsäkringen i ett annat avseende och blev då upplyst om att jag faktiskt helt saknade skydd för min verksamhet, säger Linnea.

Hennes privata drulleförsäkring hade alltså inte hjälpt henne om hon hade spillt kaffe över sin dator. Något Linnea menar är sitt viktigaste verktyg. Nu är hon skyddad när olyckan är framme, i företagsförsäkringen ingår skydd av företagets egendom och en drulleförsäkring.

Ett skydd som ser till dina behov
För Linnea var den juridiska aspekten viktigast och den främsta anledningen till att hon först tänkte teckna företagsförsäkringen.

– Som frilansande journalist har man många olika arbetsgivare och det kan kännas bra att veta att man får hjälp om en tvist skulle uppstå. Dessutom finns risken att jag kan bli stämd för något jag skrivit i en artikel, säger Linnea.

Det kan även bli en del reser i hennes jobb och därför tycker hon även det är bra att ha ett fullgott skydd ifall något skulle hända.

– Det känns bra att veta att försäkringen täcker alla delar av mitt företag samt att den är anpassad efter just mina behov och min verksamhet, avslutar Linnea.