Att kunna erbjuda dina kunder kortinlösen är mer eller mindre ett måste. Det finns olika prisalternativ, beroende på hur höga snittköp du har.

– Genom vårt dotterbolag Babs Paylink hyr vi ut kortterminalen. Det innebär bland annat att du får alla tekniska uppdateringar och slipper tänka på det själv, berättar Kennet Karlsson som är segmentsansvarig för handel på Swedbank.

Terminalen är EMV-godkänd och betalningarna är bekväma och säkra.

Har du behov att hantera kontanter finns flera alternativ.

– Om dagskassorna inte är så stora kan du själv lämna pengarna i en servicebox. Men om det handlar om större summor kan det kännas tryggt att låta en värdetransport hämta pengarna säger Kennet.

Internethandeln på stark frammarsch
Mer och mer av handeln sker över internet. Fördelarna är många. Dels slipper du fysiska butiker, dels effektiviseras lagerhållningen.

– Vi har så klart lösningar för säkra kortbetalningar över nätet, berättar Kennet.

Med Direktbetalning genomförs betalningen i anslutning till köpet, direkt från din kunds internetbank. En enkel, snabb och trygg betalningstjänst för dina kunder.

Funderar du på att sätta upp en e-handelsbutik kan det vara en god idé att titta på samarbetet mellan Swedbank och Jetshop. Det innebär att du snabbt kommer igång med en enkel webshop som sedan går att bygga ut. I grundpaketet ingår såväl design och produktion av själva butiken, som lösningar för kortinlösen och direktbetalning.

– Det är väldigt lätt att komma igång. Men om man känner sig osäker är det bra att veta att både rådgivning inför uppstart och fri support ingår, förklarar Kennet.

Avbetalningsköp ökar försäljningen
För den som säljer lite dyrare kapitalvaror kan det vara bra att erbjuda kunderna delbetalning.

– Det är mycket enklare att sälja om kunden slipper lägga upp hela summan på en gång, förklarar Kennet.

Tillsammans med EnterCard kan du erbjuda dina kunder delbetalning med eller utan ränta. Själva delbetalningen innebär att kunden tar ett lån hos EnterCard. Inom några dagar får du betalt för varan och EnterCard skickar fakturorna på delbetalningen direkt till kunden.

Tack vare Swedbank och Sparbankernas starka lokala närvaro är det enkelt att besöka något kontor och snabbt komma igång med betaltjänsterna.

– Som bank är det nödvändigt att alltid vara nära sina kunder, framförallt om det gäller lite mer komplicerade saker som betaltjänster, säger Kennet.