eKRAFT är uppbyggt av vår samarbetspartner SpeedLedger som även levererar de e-bokföringslösningar vi erbjuder. Genom att boka en starthjälp med någon av konsulterna kommer du igång snabbare. Under mötet med konsulten kan du enkelt visa alla papper och ekonomiska uppgifter som behövs för att komma igång på bästa sätt. eKRAFTs konsulter finns utspridda över hela Sverige och du får hjälp på din egen ort.

Största fördelen med att starta upp med en av våra konsulter är att det blir garanterat rätt från början.

– De som saknar grundkunskaper i bokföring och väljer att starta igång på egen hand riskerar att göra fel från början. Detta kan innebära problem när det är dags för bokslut och att det då krävs tid hos en redovisningsbyrå och det kostar pengar att lösa problemen, säger Anneli Björling, redovisningskonsult i Kungsbacka.

I starthjälpen ingår ett tre timmars möte med en redovisningskonsult. Antingen ses ni hos dig eller på konsultens kontor beroende vad som passar bäst för er båda. Redovisningskonsulten hjälper dig att komma igång med programmet. Har du bokföring sedan innan lägger ni in din SIE4-fil för att få in föregående och innevarande års bokföring. Ni ser även till att allt stämmer överens innan ni börjar. På så sätt får ni dessutom fram jämförelsesiffror från tidigare år.

– e-bokföring läser automatiskt av ditt bankkonto bakåt i tiden, på så sätt slipper du mata in händelser från banken manuellt. Vi hinner oftast bokföra många av de återkommande bankhändelserna i bolaget för att få förståelse för hur programmet fungerar under själva starthjälpen, säger Anneli.

Genom att förbereda dig inför starthjälpen går det snabbare för konsulten att hjälpa dig igång när ni träffas. Till exempel kan du lägga upp alla leverantörsfakturor i internetbanken, redan där är halva jobbet gjort. De uppgifterna förs in i bokföringen och när pengarna sedan dras från kontot prickas leverantörsfakturan av per automatik.

Tre timmar räcker för att du själv ska kunna jobba med bokföringen.

– Det händer att man får något samtal efter starthjälpen där kunden behöver påminnas om vilket konto som hör till vilken transaktion men annars brukar alla vara på banan och klarar sig bra på egen hand avslutar Anneli.

Skaffa e-bokföring och få mer tid över – nu med rabatterad starthjälp

Med e-bokföring kan du minska bokföringsarbetet med upp till 80 procent. På så sätt får du mer tid över till din verksamhet. Skaffar du e-bokföring innan den 31 augusti 2013 får du 500 kronor rabatt på starthjälpen (ord. pris 1995 kronor).

Kom igång med e-bokföring