Niklas Åström driver eventbolaget Åström Koncept & Event AB, som genomför alla typer av event. Allt från båtturer med trerättersmiddag till prestigeevent åt reklambyråer i exklusiva miljöer.

– De båda koncepten går bra, både EventInaBox.se, med enklare event som man paketerar själv, och KonceptochEvent.se, som skräddarsyr mer prestigefulla arrangemang, berättar Niklas, som ägnat sig åt events i sju år i olika bolag.

Parallellt är Niklas Åström delägare i både Restaurang BankOmat, med lokaler på Odenplan och i Årstadal, och Restaurang Hovärken i Lofsdalen, dit han gärna förlägger event.
Han har dessutom jobbat mycket med nattklubbar, särskilt med Undici på Grev Turegatan, tidigare ägd av fotbollsstjärnan Tomas Brolin.

– Så när jag har tid att gå ut går jag helst på restauranger och barer. Går jag på nattklubb känns det lite som att gå till jobbet, berättar han med ett skratt.

Även internetbank

Niklas Åström har sällan tid att sitta på kontor framför en dator. Men det gör inte så mycket, sin iPhone har han alltid med sig, "jag är Mac-nörd", medger han.

Inte minst har han alltid med sig Mobilbanken från Swedbank.

– Det funkar otroligt smidigt med Mobilt BankID. När jag får en stund över brukar jag se efter vad som händer på olika konton, särskilt flödena i restaurangerna, och jag gör också en hel del överföringar.

Fakturorna betalar han dock via Internetbanken.

– Jag vet att man kan betala via Mobilbanken också, men det är så mycket papper och mycket som måste bli rätt i bokföringen och så, förklarar han. Det kan kännas enklare att skriva ut verifikationer etc  i lugn och ro.

Samlat på ett ställe

2012 sade han upp sina sista engagemang i en annan storbank och har numera allt samlat hos Swedbank, både i företagen och privat.

– Det är väldigt smidigt att ha allt samlat på en bank. Att det blev Swedbank berodde på att jag gillar de som jobbar där, både mina privat- och företagsrådgivare.

Du är bara 25 år och har redan gjort mer än många av oss hinner med på hela livet?

– Jo jag vet, jag borde ta det lite lugnare faktiskt. Men jag är van vid att inte ha någon fritid, det har jag nästan aldrig haft.

Niklas började spela ishockey i AIK i tidig ålder och höll i många år igång från åtta på morgonen till tio på kvällen. Men efter en skada i 18-årsåldern tvingades han sluta, och lade sin tid och energi på företagande i stället.