Att hitta kunder är inget större problem för Daniel, som driver Daniels Fönsterputs.
– Ingen vill egentligen jobba i fönsterputsar- och städbranschen. Därför är det förhållandevis lätt att få uppdrag, så länge man gör bra ifrån sig, säger han.

För Daniel är de största utmaningarna istället att se till att kroppen håller – eftersom det är ett fysiskt krävande yrke – och att hålla koll på ekonomin och administrationen. För att göra det så enkelt som möjligt använder han e-bokföring.

En tidsbesparare 

Han tar betalt av sina kunder genom att fakturera.
– Det är ett säkert och lättöverskådligt sätt, som inte kräver något kassaregister, säger han. 

Däremot tar det tid. Eftersom Daniel fakturerar mellan 100 och 200 kunder i månaden har fakturahanteringen varit tidskrävande. Sedan ett par månader använder han därför tjänsten Fakturaskrivare.
– Vilken grej, tänkte jag och nappade direkt när jag fick tips om att tjänsten fanns. Det här kommer spara mycket tid åt mig, säger han.  

Så här fungerar Fakturaskrivare

Fakturaskrivare är en tjänst som automatiserar fakturajobbet. Så här går det till:
Du skapar dina fakturor som vanligt i ditt bokföringsprogram. Men istället för att skriva ut dem på din skrivare, väljer du bankens fakturaskrivare. Tjänsten skapar då automatiskt e-fakturor till de av dina kunder som ska få det. Resten av fakturorna skriver banken ut på papper, kuverterar och postar. Fakturorna printas i färg och ser precis ut som i din bokföring.

Tidigare skrev Daniel och hans fru ut och kuverterade alla fakturor själva.

– Nu är det dags, brukade jag säga till min fru och hon suckade. Nu slipper vi allt det där och får massor av tid över till annat, säger han.